2021. szeptember 5., vasárnap

Krisztus csodálatos kegyelme

Amikor azután beszállt a hajóba, kérlelte őt az előbb még megszállott ember, hogy mellette maradhasson. Ő azonban nem engedte meg neki ezt, hanem így szólt hozzá: "Menj haza a tieidhez, és vidd hírül nekik, milyen nagy dolgot tett az Úr veled és hogyan könyörült meg rajtad.”                            Márk evangéliuma 5. fejezet 18-19. versek 



Egy démonok által megszállott ember megszabadításáról szól a fenti történet. Egy olyan ember, akivel a társadalom nem tudott mit kezdeni, ezért kiközösítették őt a társadalomból.
Jézus Krisztus hatalma által ez az ember megszabadult. Az Ő csodálatos kegyelme számára nincs reménytelen ember. Nincs az a bűnös ember, akit Krisztus kegyelme ne tudna helyreállítani.
Olyan sok társadalmilag elfogadott formája van a megszállottságnak. Beszéltem egy férjjel, aki a házasságtörés bűnének a rabságában élt és tudta jól a családja teljesen szét fog esni emiatt, de megvallotta, hogy nem tud mást tenni. Újra és újra megcsalta a házastársát. Szenvedtek a gyermekei, a felesége, a szülei, amíg ez az ember, szabadulást nem nyert Krisztus által.
Ismerek egy vállalkozót, aki a munkájának volt a megszállottja. Sikeres cégvezető volt, sokat keresett, de nem tudott, nem akart megállni. 40 éves korában stroke miatt került kórházba, és akkor szabadult meg a megszállottságától. Ma is vállalkozó, ma is sikeres, de többé nem a munkájának megszállottja és nincs egészségügyi problémája.
Amikor a démonoktól megszállott ember megszabadult, újra visszanyerte emberi mivoltát, méltóságát. Addig ruhátlan volt, a szabadulás után felöltözött. Addig rohangált, üvöltözött, rombolt, azután Krisztus mellett ült és visszanyerte tiszta ítélőképességét.
Krisztus csak egy egyszerű dolgot kért tőle: Menjen haza oda, ahonnan valamikor kiközösítették megszállottsága miatt és beszéljen arról, hogy milyen csodálatos szabadulásban volt része.
Te megszabadultál már bűneid fogságából? Ha igen, mikor beszéltél utoljára valakinek arról, hogy mit tett veled Isten? Kivel fogsz a mai napon beszélni erről?

IMA: Drága Istenünk, Neked hatalmad van minden földi és mennyei dolog fölött. Segíts nem belefáradni abba, hogy elmondom mit tett életemmel Krisztus kegyelme. Az Úr Jézus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....