2021. szeptember 29., szerda

Krisztus kezében az áldás

Ő pedig vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta, megtörte, és a tanítványoknak adta, hogy tegyék a sokaság elé. Lukács evangéliuma 9. fejezet 16. vers



A tanítványokat kiküldte Krisztus, majd visszatértek a munkából és sok csodálatos dolgot vittek véghez Isten országának építésében.
Betegeket gyógyítottak, démonokat űztek ki, és hatalommal hirdették a Krisztusról szóló örömhírt.
El voltak telve élményeikkel és végső soron önmagukkal. Hiszen mindezeket a dolgokat úgy vitték véghez, hogy Krisztus fizikailag nem volt velük.
Ezután látták a körülöttük levő nagy tömeget, akik nagyon éhesek voltak, Jézus Krisztus pedig egy egyszerű kérést intézett feléjük: „Ti adjatok nekik enni!”
Ekkor viszont megfeledkeztek Krisztus hatalmáról és a matematikus jött elő belőlük. Öt kenyér és két hal nem elegendő ekkora tömegnek. A másik evangélista azt is megjegyzi, hogy kiszámolták a tanítványok milyen pénzösszegre lenne szükségük, hogy élelmet vásárolhassanak a tömegnek.
Elfelejtették, hogy a csoda akkor történik, amikor Krisztus kezébe tesszük, amivel rendelkezünk. Nem az a lényeg mivel rendelkezel, nem az a lényeg milyen okos vagy, nem az a lényeg, hogy mennyire reménytelennek tűnik a helyzeted, ha emberileg vagy tudományosan közelíted meg a dolgot, hanem az a lényeg, hogy kész vagy-e hittel Krisztus kezébe tenni azt, amid van?
Krisztus feltekintett az égre, megáldotta, megtörte a keveset és minden ember jóllakott a tömegből. Át akarod adni azt a keveset, amit Istentől kaptál a Krisztus kezébe, hogy csodát tegyen általa?


IMA: Istenem, Neked nincs lehetetlen. Segíts nekem, hogy Rád bízzam a saját és az embertársaim szükségleteit is. Tudom, hogy Te vagy az áldások forrása. Használj engem, hogy lehessek a Te áldásaidnak eszköze. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...