2021. november 6., szombat

Az igazi Szabadító

És ekkor egy ember így kiáltott a sokaságból: "Mester, kérlek, tekints a fiamra, mert ő az én egyetlenem. Időnként valami lélek ragadja meg, és hirtelen kiáltozni kezd, rázza őt és tajtékzik, és nehezen távozik tőle, miután meggyötörte. Megkértem tanítványaidat, hogy űzzék ki, de nem tudták."    Lukács evangéliuma 9. fejezet 38-40. versek



El tudom képzelni, hogy a fenti történetben szereplő édesapa mennyit járhatott megszállott fia gyógyulása érdekében és hányszor hallhatta: „Semmit sem tudunk tenni a fiadért.”
A démoni erők, amelyek megszállták a fiút, teljesen megkeserítették az egész család életét.
Meghallotta az édesapa, hogy Jézus és tanítványai a környéken vannak és valamilyen oknál fogva a tanítványaihoz fordult először.
Ha tudta, hogy Krisztus parancsol a démoni erőknek, jogosan gondolhatta, hogy a tanítványai is képesek erre.
Csalódnia kellett, hiszen a tanítványok sem tudtad tenni érte semmit. Krisztus maradt az egyetlen esélye.
Krisztus megdorgálta a tisztátalan lelket és a fiút gyógyultan adta vissza apjának.
Tanítványainak, az édesapának és mindenki másnak is megmutatta, hogy Ő az egyetlen Szabadító. Veled mi a helyzet? Krisztusban bízol egyedül a nehézségek idején?
Hozzá viszed, először nehézségeidet vagy Hozzá fordulsz utoljára? Mit teszel, amikor az életedben békesség és nyugalom van?
Bármilyen élethelyzetben Krisztus az igazi megoldás és az igazi Szabadító a te számodra is.

IMA: Istenem, segíts nekem, hogy ne keressek olyan megoldásokat, amelyek igazán nem segíthetnek rajtam. Jövök Hozzád és elhiszem, hogy Te tudod megszabadítani, meggyógyítani lelkemet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...