2021. november 21., vasárnap

Isten visszaadhatja, amit a gonosz ellopott tőled

Círus király pedig előhozatta az ÚR házának az edényeit, amelyeket Nabukadneccár vitt el Jeruzsálemből, és saját istenei templomának ajándékozott. Ezsdrás könyve 1. fejezet 7. vers



Mit tehetsz, amikor rádöbbensz, hogy azok a dolgok, amik életedet értékkel töltötték meg, egyszerűen eltűntek? Olyan sok kiüresedett lelkű, életű ember jár-kel körülöttünk.
Izrael népe azt hitte, hogy a templom lerombolásakor megsemmisítették a templom értékes és szent eszközeit.
Nabukodonozor, a perzsa uralkodó nem tudta, hogy ezek a tárgyak szentek, ezért a saját hamis istenének templomába vitette őket. Nabukodonozor unokája is ennek az áldozata lett. A nagyapja és az apja nem tisztelte az Istennek szentelt dolgokat, ezért úgy gondolta, hogy azokat neki sem kell tisztelnie. Kihozatta őket, hogy azokból igy magát részegre, de az Isten haragja még aznap éjjel lesújtott rá és meggyilkolták.
Isten nemcsak újjá akarta építtetni a templomot, hanem újra meg akarta tölteni értékkel, dicsőséggel és szentségével.
Isten népe örömmel vágott bele a munkába és a papok hiszem, hogy ujjongó szívvel várták, hogy újra szolgáljanak Isten házában.
Círusz örömmel juttatta vissza az elrabolt templomi eszközöket, mert jól tudta, hogy Istennek csodálatos terve van azokkal: helyre akarja állítani népét, vissza akarja vezetni őket az Ő jelenlétébe, hogy újra az Isten legyen életük középpontjában.
Ez a terve veled is. Krisztus által hív téged, hogy helyreállítsa a bűn miatt összeomlott, kiüresedett szívedet és újra Ő legyen életed középpontjában áldott Szentlelke által.

IMA: Istenem, Jézus Krisztust azért küldted, hogy megkeresse és megtartsa, ami életünkből a bűn miatt. Csak Te veheted el bűneinket és tölthetsz be minket teljesen a szabadulás örömével.
Segíts, hogy semmi se mozdítson el minket a Te utadról. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...