2021. november 22., hétfő

Istennek tetsző dicsőítés

Énekeltek, dicsérve és magasztalva az Urat, mert jó, mert örökké tart szeretete Izráel iránt. Az egész nép pedig nagy örömujjongásban tört ki, dicsérve az Urat azért, hogy lerakhatták az ÚR házának az alapját. Ezsdrás könyve 3. fejezet 11. vers



Mi lett volna, ha egyes izraeliták azt mondják, hogy a templomot nem úgy építik meg, ahogyan azt Isten meghagyta Salamon idejében, hanem áttekintik a terveket és újítanak a dolgon maguk ízlése szerint?
Mi lett volna, ha félretették volna az Isten részletes és pontos utasításait a papok és léviták és a maguk ízlése szerint „újítottak” volna a templomi szolgálaton, áldozatokon és dicséreten?
Örült volna Isten? Nem! Onnantól kezdve, hogy életedet átadtad Istennek és tested, szíved a Szentlélek temploma lett, az a fontos, hogy Isten mit mond neked, Isten mit akar veled és nem az a lényeg, hogy mi a te ízlésed vagy elképzelésed.
Isten elsősorban azt várta népétől, hogy építsék meg úgy a templomot, ahogyan azt Ő meghagyta és legyen újra Ő a népe életének középpontjában.
Ez az elsődleges ma is. Nem a zenei stílus, ízlés. a dicsőítésről való elképzelés a döntő, hanem az, hogy átadtad-e már életedet Istennek, Ő van-e életed középpontjában és ez által egységben tudsz-e lenne azokkal, akik szintén újjászülettek?
Kész vagy-e naponként megtagadni magad és áldozatot hozni azért, hogy az Isten neve megdicsőüljön életedben?
Te sem hiheted, hogy csak énekléssel elég dicsőíteni az Istent. Mindenek előtt, az ácsok és egyéb szakemberek az Isten dicsőségére építették az Isten templomát.
Vágysz arra, hogy mindennapi életedben az Isten dicsőüljön meg bármilyen munkádban? Vágysz arra, hogy Lélekben és az Isten igazságában dicsőítsd az Istent azokkal, akik szintén Lélekben és igazságban járnak?


IMA: Istenem köszönöm, hogy a Te családodhoz tartozhatok. Köszönöm a testvéreimet, akikkel egységben szolgálhatlak, dicsőíthetlek Téged. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...