2021. november 23., kedd

Légy éber és bízz az Úrban!

Ezért az ország népe elcsüggesztette Júda népét, és elrettentette őket az építéstől.                                     Ezsdrás könyve 4. fejezet 4. vers


Ha elhatározod, hogy abbahagyod a játszadozást és teljesen odaszánod magad az Istennek, akkor biztos lehetsz abban, hogy lesznek ellenségeid.
De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak. ( 2 Timóteus 3:12)
Ha ez nem tudatosul benned, akkor veszélyes tudatlanságban élsz.
Isten népének is voltak ellenségei, akik nem akarták, hogy megépüljön a templom és az Isten népe örömmel egyesüljön.
Az ellenség nem mindig nyíltan, hanem sokszor alattomosan támad. Itt is egy baráti közeledésnek tűnt az, amiről később nyilvánvaló lett, hogy ördögi felforgató munka áll mögötte és az Isten népének ellenségei.
Mivel így is hamar lelepleződtek, igyekeztek egy másik módszert bevetni.
A megfélemlítés módszerével dolgoztak. Az ördög eszköze a hazugság, leuralás és a félelemkeltés.
Isten gyermekei azonban nem a félelem lelkét kapták, mert nem az ördög az életük ura.
Vesztegetéshez is folyamodtak, hogy a hatóságok megnehezítsék, és ha lehet meg is hiúsítsák az Isten házának épülését.
Az Isten emberei ideiglenesen elcsüggedtek és megrettentek, emiatt abba is hagyták az építkezést. Isten azonban tovább munkálkodott és a tervét senki sem tudta veszélyeztetni.
Isten elküldte követeit, hogy általuk ösztönözze és bátorítsa népét, hogy ez által folytassák a templom építését.
Mindig lesznek életedben ellenséges emberek, körülmények, de ne feledd el, hogy Isten rád vonatkozó tervét nem tudják meghiúsítani. Ha átadtad magad teljesen Istennek, akkor tudd, hogy Ő irányítja életedet. Elvégzi munkáját benned és általad. Ne félj hát! Légy éber és józan! Végezd az Isten munkáját és végül nyerd el az örök életet.


IMA: Istenem, sokszor szeretném azt hinni, hogy minden ember őszinte és baráti szándékú körülöttem, de köszönöm, hogy józanságra intettél ma is. Segíts engem vigyázni és imádkozni, hogy elvégezhesd munkádat bennem és általam. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...