2021. november 24., szerda

Nem vagy egyedül!

De Haggeus próféta és Zakariás próféta, Iddó fia, prófétált a Júdában és Jeruzsálemben levő zsidóknak, Izráel Istene nevében, aki fölöttük volt. Akkor Zerubbábel, Sealtiél fia és Jésúa, Jócádák fia hozzáfogott, és elkezdte Isten házának az építését Jeruzsálemben. Velük voltak Isten prófétái, akik támogatták őket. Ezsdrás könyve 5. fejezet 1-2. vers



A tegnapi bátorításban olvashattál arról, hogy Isten őszinte követőinek is vannak ellenségei. A gonosz nem örül annak, ha Isten munkája és országa épül, és éppen ezért mozgósítja saját embereit.
Az Isten tudta jól, hogy az Ő népének szüksége van szövetségesekre ahhoz, hogy az Isten háza felépülhessen.
Küldött hát prófétákat, hogy az Isten népét támogassák. Ezek az emberek tudatosították mindenkiben, hogy ebben a tervben, munkában az Isten jelen van.
Személyesen is megszólítottak embereket és emlékeztették őket az Isten nemzedékeken átívelő hűségére és ezzel bátorítottak mindenkit a jövőre nézve is.
Az Isten szavának tekintélyével munkálkodtak a papokkal és lévitákkal közösen. Segítettek az Isten népének a nehéz körülmények ellenére is megőrizni hitüket.
A nép szíve felbátorodott és már nem a nehéz körülményekre figyeltek, hanem az Isten szavában bízva folytatták az építkezést.
Kaptál az Úrtól egy feladatot, de olyan nehézségekkel nézel szembe, hogy gondolkodsz a feladáson?
Maga a Szentlélek emlékeztet ma arra minket, hogy Jézus Krisztus mindig az Isten népével lesz. Lehet, hogy ellenségeid is vannak, lesznek, de az Isten szövetségeseket is fog adni melléd a megfelelő időben.
Tedd hát bátran és kitartóan azt, amit az Isten rád bízott. Ne feledd: Nem vagy egyedül!


IMA: Köszönöm Istenem, hogy Te a nehézségekben sem hagysz magamra. Köszönöm a Te munkádat és jelenlétedet életemben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...