2021. november 26., péntek

Krisztus által felépülhetsz!

Akkor örömmel ünnepelték meg Izráel fiai, a papok, a léviták meg a többiek, akik a fogságból hazatértek, az Isten háza fölszentelését. Ezsdrás könyve 6. fejezet 16. vers


Körülbelül 20 évbe került a jeruzsálemi templom teljes újjáépítése. Isten népe sokféle nehézséggel nézett szembe. Feszültséggel teljes időszakban végezet az Isten népe ezt a munkát. Mégis vállalta ezt a nép, mert az Isten akaratának útján jártak.
A fogságból hazatért nép számára a templom fölszentelése egy új kezdet volt. Végre úgy érezhették, hogy hazaérkeztek. Isten háza és jelenléte volt újra a város és a nép életének középpontjában.
Az Isten szava erőt és reménységet adott a népnek. Az emberek hét napot töltöttek ünnepléssel. Tudták, hogy a munkát nem a nagy szakértelmük miatt sikerült befejezniük. Isten ereje és gondoskodása segítette ezt a munkát 20 éven keresztül.
Kinek az érdeme, hogy az eltorzult emberi természet esélyt kapott az újrakezdésre? Jézus Krisztus vállalta, hogy emberré lesz és átélte a földi lét minden fájdalmát, korlátját. Meghalt a kereszten és feltámadásával legyőzte a halált.
Ez után visszatért a Mennybe, hogy helyet készítsen azoknak, akik hisznek az Ő áldozatában és átadták életüket teljesen az Istennek. Az Isten országában minden az Istenről és az Ő dicsőségéről fog szólni. Ott nem lesz templom, mert az egész egy nagy templom lesz, amelynek középpontjában az Isten és az Isten dicsősége fog állni.
Ha úgy érzed romokban az életed, fordulj Ahhoz, Aki felépítheti azt. Ha úgy érzed felépültél és minden jól megy, ne feledd el, hogy kit illet a hála.


IMA: Istenem, szeretnélek őszintén és odaadóan szolgálni Téged. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Új szövetség

És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az ...