2021. november 27., szombat

A sötétség korszaka

Heródesnek, Júdea királyának idejében élt egy pap, név szerint Zakariás, az Abijá csoportjából; felesége pedig Áron leányai közül való volt, és a neve Erzsébet. Lukács evangéliuma 1. fejezet 5. vers


Heródes egy olyan uralkodó volt, akit annyira megrészegített a hatalom, hogy elveszítette józan ítélőképességét. Kivégeztette saját családtagjait, népe vezetőit és hatalomféltésből kivégeztetett minden két év alatti gyermeket Betlehemben.
Ezekben az elmebeteg, sötét időkben élt egy istenfélő házaspár: Zakariás és Erzsébet.
Őszintén és imádságos szívvel törekedtek mindketten a szent életre. Már idősödő emberek voltak, de részeseivé váltak a megváltás történetének.
Hosszú éveken keresztül reménykedtek abban, hogy gyerekük születik, de mégsem született. Az évek folyamán pedig el is veszítették a reményt. Istennek tetsző életet éltek, de mégsem részesültek gyermek áldásban.
Talán már te is gondolkoztál azon, hogy Isten miért nem teljesíti azoknak az embereknek bizonyos kéréseit, vágyait, akik a legsötétebb időkben is igyekeznek Isten akarata szerint járni?
Isten áldásait nem tudod kiérdemelni vagy kierőszakolni. Sokszor akkor jönnek az áldások, amikor már le is mondtál róluk és már nem erőlködsz azoknak a kierőszakolásáért. Ekkor érted meg, hogy az áldások az Isten ajándékai és semmi részed nincs ezekben.
Isten csodálatos kegyelme és szeretete ott van életed minden egyes pillanatában, de vannak olyan rendkívüli alkalmak, amikor csodálatos módon nyilatkoztatja ki az Isten az Ő áldásait és ez által erősíti a hitedet, reménységedet, szeretetedet.
A világjárvány és az azzal járó dolgok, sötét árnyakat vet az idei adventre is. Talán sokféle reménységed volt, de ezeket kezded feladni. Az Isten ismeri az övéit. Ma is látja, hogy kik, azok, akik vágyakoznak az Ő tetszésére élni. Engedd, hogy az Ő világossága, kegyelme betöltse szívedet szeretettel.


IMA: Istenem, segíts engem, hogy a mai sötét, bizonytalan időszakban is a Te kegyelmedre nézzek. Segíts átadni neked minden olyan vágyamat, amely nem teljesült be még eddig, hogy mindig Benned bízhassak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...