2021. november 28., vasárnap

Van-e még hely Isten számára társadalmunkban?

Magas hegyre menj föl, ki örömhírt viszel Sionnak, kiálts erős hangon, ki örömhírt viszel Jeruzsálemnek! Kiálts, ne félj! Mondd Júda városainak: Itt van Istenetek!                                                  Ézsaiás könyve 40. fejezet 9. vers



Egy professzor egyszer kijelentette, hogy aki még a 21. században hisz Istenben, az valamiféle elmebetegséggel küzd. Azt is mondta, hogy mivel az egyetem egy olyan intézmény amely a tudomány szolgálatában áll, semmi helye Istennek és az Istenben hívőknek ezekben az intézményekben. Egy európai egyetemen teológiát hallgatók csoportja azt mondta, hogy ma már sem Isten, sem a gyülekezet nem fontos igazán a társadalomban.
Vannak emberek, akik megkeresztelkedtek és felvételt nyertek egy bizonyos egyházfelekezet tagjai közé, de mégis úgy vallják, hogy Isten ma már nem igazán fontos.
Egy ember azt mondta, hogy talán létezik Isten, de valahol nagyon távol és semmiképpen nem foglalkozik az emberekkel így hát nekünk sem fontos Vele foglalkoznunk.
Te mit gondolsz? Az új koronavírus járvány tombol és eddigi hiedelmeinkkel ellentétben egyre több szakember úgy véli, hogy még nem győzte le a világ ezt az új vírust.
Az áraknál gyorsabban csak az emberekben levő szorongás, félelem és feszültség növekszik. Ilyenkor még azok is, akik máskor bátran hirdetik, hogy nincs Isten vagy éppenséggel nincs szükségük Istenre, a foguk között néha kimondják: „Jaj Istenem!”
Ez az advent különleges tanulságokkal szolgál nekünk. Meg kell értenünk, hogy Isten létezik és az a bolond, aki azt mondja magában, hogy Ő nem létezik.
Meg kell értenünk, hogy nem Ő fordított hátat nekünk, hanem mi fordítottunk hátat Neki. Meg kell értenünk, hogy a világon az egyetlen biztos pont a Mindenható Isten. Ha eddig nem hitted, akkor nézheted, ahogyan megremeg világszerte az egészségügy, a gazdaság és azok a dolgok, amiket eddig minden ember biztosra vett. Ebben az évben talán megértjük, hogy ma kell szeretnünk azokat, akik ma még velünk vannak, mert a holnap egyáltalán nem biztos.
Akár várod Istent akár nem, az időd pörög és egyszer le is fog járni. Vajon élsz-e addig az Istentől kapott lehetőségekkel?

IMA: Istenünk, Te ma is kezedben tartod ezt a hitetlen és elfajult világot. Segíts nekünk, hogy komolyan vegyük földi életünket, földi lehetőségeinket. Köszönjük, hogy a Te gyermekeidről gondot viselsz, így nem kell aggódnunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...