2021. november 29., hétfő

Mit jelent az advent? 1. rész

Hiszen te nálad van a bocsánat, hogy féljenek téged! 130. Zsoltár 4. vers


Az adventi időszakkal kapcsolatosan azt tapasztalom, hogy vegyes érzelmek vannak az emberekben. Egyesek számára az adventi időszak az év végi lótás-futás időszakát jelenti a munkahelyen és magánéletben egyaránt.
Mások vesznek egy adventi naptárt és az advent számukra a Karácsony ünnepével kapcsolatos visszaszámlálást jelenti.
Számomra az advent először is a Krisztus visszajövetelének várásáról szól.
Ilyenkor készülünk Krisztus megtestesülésének emlékünnepére, de még hangsúlyosabb bennünk az, hogy Krisztus vissza fog jönni hatalommal és dicsőséggel ítéletet tartani a világ felett.
Jézus mondja: „És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.” (János 14:3)
Erről szól számunkra az adventi reménység. Nem a világi dolgokban vetett reménységre figyelünk, hanem az Isten ígéreteiben vetett reménységre.
Van-e ilyen reménység a szívedben, ebben az időszakban?
Az advent arról szól, hogy aki Isten ellen lázad, teljesen megadja magát Istennek. Sosem lesz igazi békességed addig, amíg be nem vallod Isten előtt bűneidet és teljes bizalmadat Jézus Krisztusba nem veted. Erről szólt az angyalok éneke a betlehemi pusztaságban: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat." ( Lukács 2:14)
Az advent arról szól, hogy Jézus Krisztusban beteljesedtek a mennyei Atya ígéretei. Isten megbékíti önmagával azokat, akik Krisztusban hisznek és bíznak az üdvösségüket, életüket tekintve. Ez olyan örömmel tölti el az Isten gyermekeit, amely felülemelkedik a nehéz körülményeken.
Isten annyira szerette ezt a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy meghaljon bűneinkért a kereszten. Ez az igazi Isteni szeretet.
Kívánom, hogy az adventi időszakban telj meg az Istentől jövő reménységgel, békességgel, örömmel és szeretettel.

IMA: Istenem, Rád van szükségem. Add nekem a Te igazi reménységedet, békességedet, örömödet és szeretetedet. Szeretnék Rád figyelni és Benned bízni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...