2021. november 30., kedd

Mit jelent az advent? 2. rész

Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. Jakab levele 4. fejezet 8. vers



Mit kezdjünk az adventi időszakkal? Mint bármilyen időszakában életednek, az adventi időszakban is sok mindennel foglalkozhatsz. Az én felelősségem, hogy mire fektetem a hangsúlyt döntéseimet és egyéb dolgaimat illetően, az adventi és egyéb időszakokban is.
Az egyik leggyümölcsözőbb módja az adventi időszak eltöltésének: az Istenhez való közeledés. Ez egy olyan „befektetés” amelynek örökkévaló megtérülése van.
A keresztény ember élete során van, amikor közeledik az Istenhez és van, amikor távolodik az Istentől. Vannak időszakok, amikor gazdagabb az imaéleted, a rendszeres Biblia olvasásod, tanulmányozásod és hangsúlyt fektetsz a rendszeres, Istent dicsőítő jó cselekedetek gyakorlására.
Máskor mindezek a dolgok nagyon szegényesen vannak jelen életedben. Isten megígérte, hogy aki őszintén közeledik Hozzá, ahhoz Ő is közeledni fog.
Miközben készülődsz az Isten Fia megtestesülésének emlékünnepére, tökéletes alkalom adódik arra, hogy közeledj Istenhez. Megragadod ezt az alkalmat?


IMA: Istenem, segíts nekem, hogy közeledjek Hozzád a mindennapjaimban és megtapasztaljam annak áldását és örömét, hogy Te is közeledsz hozzám. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az önuralom védelmet ad

Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma. Példabeszédek könyve 25. fejezet 18. vers Az...