2021. december 1., szerda

Mit jelent az advent 3. rész?

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget. 62. Zsoltár 1. vers



Nagyon könnyű az adventi időszakban belebonyolódni azokba a dolgokba, amikbe a legtöbb ember belebonyolódik ebben az időszakban: vásárlás, a házad minél gazdagabb diszítése, ünnepi rendezvények szervezésébe és hasonló dolgokba.
Ha az adventi időszakban elsősorban Jézus Krisztus második eljövetelére fordítod figyelmed könnyebb elhatárolnod magad azoktól a dolgoktól, amiket ugyan a körülötted levő emberek többsége művel, de ha belegondolsz egyáltalán nem a legfontosabb dolgok.
Nincs azzal semmi gond, ha bevásárolsz, díszítesz, és hasonló dolgokat teszel, de az már szomorú, ha ezek a dolgok töltik meg a szívedet. Csoda, hogy sok ember panaszkodik, mert úgy érzi, nem tud ráhangolódni igazán a karácsonyi ünnepekre?
Az tartalmas ünnepléshez elsősorban a szívedet kell felkészítened és nem az érzelmeidet.
Ha advent időszakában hangsúlyos a számodra, hogy Istenhez közeledj, a szíved el fog csendesülni, meg fog telni az Isten jelenlétével, ezáltal pedig a karácsonyi ünnepek sokkal gazdagabbak lesznek számodra. Összpontosíts Krisztusra az elkövetkezendő hetekben és minden ünnephez kötődő tevékenységed sokkal áldásosabbá, tartalmasabbá fog válni.
Ha szívedet Krisztusra összpontosítod, hálát adsz Istennek, hogy Őt elküldte, hogy megmentsen minket, és várod visszajövetelét, ez minden szempontból elmélyíti a karácsonyi ünneplésedet.

IMA: Istenünk, csak Nálad csendesül el a lelkünk. Tölts meg minket önmagaddal, hogy ne kiüresedetten éljünk és ünnepeljünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...