2021. december 13., hétfő

A bölcsek Krisztust keresik

Amikor meglátták a csillagot, igen nagy volt az örömük. Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. Máté evangéliuma 2. fejezet 10-11. versek



A Biblia valójában nem árulja el, hogy a bölcsek hányan voltak. Csak a három ajándékból következtetnek egyesek arra, hogy három bölcsről van szó.
Azt tudhatjuk, hogy napkeletről érkeztek és csillagászok vagy filozófusok voltak. Talán kiábrándító lesz, de minden valószínűség szerint nem a jászolban látták a gyermeket. Azt sem tudhatjuk, hogy pontosan mennyi idős volt a gyermek, a Heródes által elrendelt gyermekgyilkosságok alapján arra következtethetünk, hogy Jézus kettő vagy valamivel két év alatti gyermek lehetett, amikor a bölcsek meglátogatták.
Ezek a bölcsek igazán keresték Jézust. Mi vezérelte őket?
Nagy tudású emberek voltak és csillagászokként felfedezték azt a különleges csillagot, ami annyira kitűnt, hogy azonnal felfigyeltek rá. Nem tudjuk hogyan, de rájöttek, hogy ez a csillag a megígért Király, Megváltó születését jelzi.
Felkerekedtek hát és időt, pénzt, erőfeszítést, kényelmet nem kímélve eljutottak Krisztusig.
A bölcs emberek ma is megértik milyen csodálatos, hogy Krisztus megtestesült és kifizette bűneink büntetését.
Keresd hát Őt imádságban és a Bibliában. Boldog leszel, ha megtalálod és hit által életed királyává fogadod.

IMA: Istenem, adj nekem bölcs adventet, hogy teljes szívből keressem Krisztust és hit által megragadjam Őt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...