2021. december 25., szombat

Karácsony: mulandó hangulat vagy maradandó jelenlét?

Mária megkérdezte az angyalt: "Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?" Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. Lukács evangéliuma 1. fejezet 34-35. versek



Biztosan sokat hallottál már a Karácsony igazi jelentőségéről és hangulatáról. A karácsonyi hangulat évente visszatér, de a Krisztus Szentlelke örökkévaló.
A Karácsony hangulata sokszor az érzelmeinkre épül, a Krisztus Lelke pedig természetfeletti erejét nyilvánítja ki az Isten gyermekeinek életében.
A Karácsony hangulata emberek „találmánya”, de a Krisztus Lelke egy mennyei személy.
Az angyal elmondta Máriának, hogy Isten Szentlelke fog rászállni és Krisztus a Szentlélek munkája eredményeként fog megfoganni és megszületni.
A születendő gyermek uralma sosem fog véget érni. Te is megtapasztalhatod az újjászületés csodáját a Szentlélek által személyes életedben.
Ez a Szentlélek természetfölötti munkája, amelynek eredményeképpen Isten gyermekévé válhatsz.
Isten Szentlelkének munkája életedben nemcsak egy néhány napig tartó kellemes hangulat, hanem természetfeletti, erőteljes és örökre megváltoztatja életedet.
Krisztus Szentlelkével élni nem azt jelenti, hogy Karácsony közeledtével igyekszel megnemesíteni magad néhány napra, hétre vagy hónapra.
Isten éppen azért küldte Krisztust, hogy megbékítse a világot önmagával. A Szentlélek erőt tud adni, hogy olyan emberré válj, amilyen nem tudsz lenni önmagadtól és megtehess olyan dolgokat, amikre nem lenne erőd önmagadtól.
Krisztus ma is kész megszületni a Szentlélek által minden olyan ember életében, aki megnyitja életét előtte. Te hogyan fogsz ünnepelni? Felületesen, az érzelmeidre alapozva, vagy a Szentlélek teljességének mély szeretetében? 

  IMA: Istenem, olyan jó, hogy akik Krisztus váltsághalálában és megigazító feltámadásában hisznek, azok a Szentlélek által gyermekeiddé válhatnak és így minden egyes napon a Te jelenlétedben élhetnek. Olyan nagy lehetőség, megtiszteltetés ez. Hadd ragadjuk meg mindannyian. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...