2021. december 15., szerda

Kitartó keresés

Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe, és ezt kérdezték: "Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt."
Máté evangéliuma 2. fejezet 2-3. vers



Képzeld el, hogy te vagy a bölcsek egyike és egy hosszú utazás után megérkezel Jeruzsálembe és rájössz, hogy még nem találtad meg utazásod célját.
Egy olyan ember tanácsát kérték, aki ugyan látszólag tisztelte a megszületett királyt, de a valóság egészen más volt.
Előtte végeztette ki saját gyermekeit és több száz farizeust, mert úgy gondolta, hogy összeesküdtek ellene és el akarták venni a trónját.
Ebben a feszült időszakban érkeztek a bölcsek és ez a hatalomtól megrészegült ember újabb veszélyt látott a gyermekben.
Azonnal megkérdezte a bölcseket, hogy hol kell megszületnie a Messiásnak? A bölcsek válasza után, Heródes igyekezett a legáhítatosabb álarcot magára ölteni, hogy meggyőzze, a bölcseket árulják majd el neki is a gyermek pontos helyét, hogy ő is kifejezhesse háláját és imádatát.
Valójában egy paranoiás, gyilkos ember volt. Saját családtagjait sem kímélte, ha azok érdekének útjában álltak.
A bölcsek ugyan nem találtak rá a gyermekre Jeruzsálemben, de nem adták fel a keresést.
Milyen könnyen feladják az emberek Isten keresését. Egyik ember azért nem keresi többé Istent, mert egyszer elment egy istentiszteletre és nem értette meg a prédikációt.
Másik ember hallott egy lelkipásztorról, aki faképnél hagyta a családját és megszökött egy fiatal nővel és ezért adja fel az Isten keresését.
Ha komolyan gondolod Isten keresését, nem engeded, hogy bármi vagy bárki az utadba álljon. Isten keresése van, amikor egy hosszú folyamat és sok olvasást, kutatást, imádságot igényel.
Ha őszintén és igazán keresed Őt, az Isten meg fogja mutatni magát neked függetlenül attól, hogy honnan származol.


IMA: Édes Istenem! Hiszem, hogy azért küldted el Krisztust a világra, hogy örömet és értelmet adjon életemnek. Kérlek, Istenem jöjj életembe és állítsd helyre szívemben trónod dicsőségét. A Te hatalmadnak és szeretetednek nincs vége. Izgatottan várom a lehetőségeket, amiket adsz nekem és hálás vagyok mindenért, amit tenni fogsz életemben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...