2022. január 29., szombat

Bízz Istenben! 1. rész

Dávid nagyon szorult helyzetbe jutott: a nép már arról beszélt, hogy megkövezi, annyira el volt keseredve az egész nép a fiai és leányai miatt. Dávid azonban erőt kapott Istenétől, az Úrtól.           Sámuel 1. könyve 30. rész 6. vers


Ha emberek meg is rendülnek a megpróbáltatás hullámait látva, az Isten sosem rendül meg.
Ha megoldhatatlannak tűnő helyzet adódik az emberek előtt, Isten mondja ki minden egyes helyzetben az utolsó szót.
Egy csodálatos lehetőség, kegyelem az, hogy Istenbe helyezhetjük bizalmunkat.
Az pedig, hogy mennyire bízunk Istenben nem a jólétben fog megmutatkozni, hanem életünk legádázabb viharaiban.
Minden ember mondja amikor elkerüli a szerencsétlenség, árvíz, katasztrófa, veszteség:
" Isten megőrzött minket".
Isten embere viszont nem így van ezzel. Nemcsak a jó időkben kell Istenben bíznunk. A viharok, hullámok közepette kell megmutatkozzon az Istenbe vetett hitünk.
Akkor kell bíznunk Istenben és Isten nevében.
Emlékezzünk Dávidra, aki elmenekült Saul elől néhány emberével egy idegen területre.
A vezetők nem fogadták be maguk közé (jóllehet menedéket adtak neki), mert féltek, hogy ellenük fordul és akkor végük lesz.
A fenti igevers pedig arról szól, amikor Dávid és emberei nem voltak a helyükön, és mire hazaértek elrabolták a családjukat, tulajdonukat, házaikat felgyújtották.
Akik vele voltak, meg akarták őt kövezni.
Azok az emberek, akik azt fogadták neki, hogy mindvégig hűek lesznek hozzá és harcolnak vele, azok akarták megkövezni. Így helyezd bizalmadat emberbe.
De Dávidnak biztos horgonya volt az Istenben. Egyedül volt a nehézségekben, megpróbáltatásokban, a legközelebbiek is ellene fordultak, de Dávid erőt kapott Istentől az Úrtól. Kikérte Isten tanácsát, majd mindent visszahozott amit elrabolt az ellenség tőlük, a családokkal együtt.
Fontos, hogy Istenben bízzunk? Fontos! Az élet harcaiban csak Istenben bízzunk és reménykedjünk.
Értékeljük Isten szolgáit de ne emeljük őket feljebb, mint amennyire szükséges, tudva, hogy ők is csak emberek.
Csak egy Isten van aki a vihart le tudja csendesíteni, ő tudja bezárni az oroszlánok száját, kioltani a tüzet. Csakis Ő vihet be minket az Ő országába, ha mindvégig kapaszkodunk Belé. Isten segítsen minket ebben!


IMA: Istenünk nincs más Isten rajtad kívül. Nincs más aki méltó arra, hogy rábízzuk az életünk, egyedül Te. Köszönjük, hogy amikor önmagunkban vagy másokban bíztunk, megszégyenítettél minket, hogy ráébredjünk, csak Tőled jön az erő és a szabadulás. Krisztus nevében segíts csak Benned bízni. Ámen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...