2022. január 30., vasárnap

BÍZZ ISTENBEN! 2. RÉSZ

Jónátán tehát ezt mondta fegyverhordozó legényének: Gyere, menjünk át ezeknek a körülmetéletleneknek az előőrséhez! Hátha tesz valamit értünk az ÚR, mert az ÚR előtt nincs akadály: akár sok, akár kevés ember által szerezhet szabadulást.
Sámuel első könyve 14. rész 6. vers



Isten formáljon belőlünk olyan embereket, akik nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlan dolgokra. Mert a látható dolgok ideiglenesek, a láthatatlan dolgok viszont örökké megmaradnak.
Jonatán, a király fia, nem azt mondta: " Ha az én apám a király, biztonságban vagyunk, nincs semmi probléma."
Isten egyik éjjel megszólította őt, és fogta a fegyverhordozóját, és jelet kért az Úrtól, hogy nehogy valaki azt mondja valaki, hogy önös érdek vezette, a vágya, hogy megmutassa milyen nagy hős. Isten ezt a jelet megadta neki. Azon az éjszakán belépett az ellenséges táborba, akik harcolni akartak Izrael népével.
Azon az éjszakán Isten egy nagy győzelmet adott.
Tudod miért?
Jonatán nem azt mondta: " Én katonaiskolába jártam, én a király fia vagyok, és nekem ez a győzelem jól fog jönni a kampányomhoz, hogy a segítségével király lehessek majd.
Jónatán így szólt: "...mert az ÚR előtt nincs akadály: akár sok, akár kevés ember által szerezhet szabadulást."
Dicsőség Istennek!
Nem önmaga dicsőségére gondolt, hanem Isten dicsőségéről és hatalmáról beszélt. Arról az Istenről, aki tud győzelmet szerezni kicsiny sereg és óriási sereg által is. És az Isten meg is tette.
Bízzunk Istenben! Figyeljünk az Ő vezetésére! Felejtsük el a büszkeségünket! Adjuk végre halálba, vagy a büszkeségünk fog a halálba vinni bennünket! Akkor jön el a győzelem a mi életünkben is!

IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy Jézus Krisztus által, aki mindvégig Benned bízott, győzelmet arattál a bűn és a halál felett. Köszönjük, hogy ez a győzelem a mienk is. Segíts Benned bízni, a vezetésedre hallgatni, hogy mi is győztesek lehessünk minden egyes napon, a Szentlelked ereje által. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....