2022. január 31., hétfő

Kezdj újat Istennel

Asszíria nem segít meg minket, lóra sem ülünk többé. Nem nevezzük többé Istenünknek kezünk csinálmányát. Csak nálad talál irgalmat az árva. Hóseás könyve 14. fejezet 4. vers



Egy afrikai származású bevándorló, aki az Egyesült Királyságban telepedett le, egyik napon felvételt nyert egy nagy angliai élelmiszerlánc alkalmazottai közé. Nagyon szorgalmasan és alázatosan dolgozott, munkatársai és főnöke is nagyon szerette ezt az egyszerű, becsületes fiatal nőt, de mégis meg kellett válniuk tőle.
Ez a nő ugyanis minden egyes napon megállt az áruház óriási méretű szemetes konténere előtt és szemlélte a kidobott élelmiszereket és zokogott, mert tudta, hogy hazájában sok-sok éhező jóllakhatna azzal, amit naponta kiselejtezett a munkahelye.
Sok jó dolog van a földi létben, de fontos, hogy ne vegyék át életedben Isten szerepét. Enni, inni jó és szükséges, de nem életcél. Családi életet élni jó dolog, de nem életcél, megtakarítani jó dolog, de nem lehet életcél. Autóval rendelkezni jó dolog, de nem lehet életcél. A pénz egy hasznos eszköz lehet, de nem lehet életcél. A földi élet lényege Isten és az, hogy elfogadd az Isten életedre vonatkozó tervét.
Kezdj ma újat! Ne ess többé a régi hibákba. Adj hálát, azért amid van, de legyen részvét benned azok iránt, akiknek kevés adatott. Határozd el, hogy nem saját képességeidben, tulajdonodban, barátaidban bízol mától fogva, hanem egyedül az Istenben.
Nyisd meg a szíved, elméd Isten szeretete előtt, hogy eszköz lehess Isten kezében. Isten hozzád hasonló embereket használ, hogy az árvának, elesettnek, reménytelennek, szükségben levőnek reményt, áldást, szeretetet, irgalmat adjon. Kész vagy eszköz lenni Isten kezében?

IMA: Istenem, ebben a mulandó életben egyedül Te vagy a biztos alap és segítség. Taníts meg csak Benned bízni és Rád hagyatkozni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...