2022. január 6., csütörtök

Krisztus szeretete

(Krisztus mondja) Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. János evangéliuma 15. fejezet 9. vers



El tudod képzelni, hogy az Atya mennyire szerette, mennyire szereti Jézus Krisztust? El sem tudod képzelni. A csodálatos dolog az, hogy Krisztus ugyanúgy szereti az övéit, ahogyan az Atya szereti Őt.
Krisztus szeretete feltétel nélküli, de ha meg akarsz maradni ebben a feltétel nélküli szeretetben, annak igenis vannak feltételei. Meg kell maradnod ebben a szeretetben.
Először is el tudod-e hinni, hogy Krisztus ennyire intenzíven szeret téged? Nem tudod elképzelni ezt a szeretetet, nem tudod az elméddel felfogni, de el tudod-e hinni?
Csak a Szentlélek adhat neked olyan képességet, hogy befogadd az Isten mérhetetlen szeretetét.
Olyan sok nehézség van az életedben és az életemben, amire egyedül az Isten szeretete a megoldás.
Nem vehetsz rá senkit, hogy szeretetteljes legyen veled szemben, de átjárhatja életed az Isten igazi szeretete és ezt áraszthatod felé.
Nem vehetsz rá senkit, hogy elfogadja az Isten szeretetét, de térden állva imádkozhatsz azért, hogy Isten megmentse őt és a Szentlélek által képessé tegye Isten igazi szeretetének befogadására.
Ha szeretetre vágysz, voltaképp Istenre vágysz.

IMA: Istenem, töltsd meg Szentlelked által teljesen a szívemet Krisztus szeretetével. Hadd tudjam ezt az éltető szeretetet árasztani környezetem felé is. Krisztus nevében kérlek, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...