2022. február 12., szombat

Élet-halál harc

Dávid így felelt a filiszteusnak: Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a seregek Urának, Izráel csapatai Istenének a nevében megyek ellened, akit te kicsúfoltál. És megtudja az egész egybegyűlt sokaság, hogy nem karddal és lándzsával szabadít meg az ÚR. Mert az ÚR kezében van a háború, és ő ad a kezünkbe benneteket. Sámuel első könyve 17. fejezet 45, 47. versek



Talán neked is vannak olyan harcaid, amelyekben úgy tűnik vesztésre állsz. Már megpróbáltál dolgokat, de a félelem, a tehetetlenség, megkötözöttség megbénítanak.

Egy feleség mondta el, hogy 25 éve harcol a férje lelkének megmentéséért. Minden egyes napon, a térdein állva folytatja a harcot.

Talán van egy beteg gyermeked otthon, akiért könyörögsz, de nem gyógyult meg.

Miért nem ad Isten azonnal győzelmet? Azért, mert vannak olyan nehéz harcok, amelyek próbára teszik az Istenbe vetett hitünket és kitartásunkat. Vannak megkötözöttségek, amiknek a leküzdéséhez idő kell. Azonnal tudsz uralkodni a nyelveden? Azonnal tudsz uralkodni a szemeden? Azonnal tudsz uralkodni azokon a bűnökön, amelyek már szokásként beépültek a mindennapjaidba?

Vannak démoni megkötözöttségek, amelyek csak kitartó imádsággal és böjtöléssel törhetőek meg.

Vannak dolgok, amiket csak Isten tud elvégezni életedben, de vannak olyan dolgok is, amelyeket neked kell megtenni, mert Isten nem fogja azokat megtenni helyetted.

A bűnnel és a lelked ellenségével nem köthetsz békeszerződést. Ha megteszed, azzal a saját magad vesztét készíted elő.

A gonoszt Isten össze akarja zúzni a lábad alatt, de ez egy élet-halál harcot is jelent.

Te győzd le a gonoszt az Isten erejével vagy a gonosz fog legyőzni téged.

IMA: Istenem, adj nekem Benned vetett hitet és bátorságot, hogy legyőzhessem lelkem ellenségét a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...