2022. február 11., péntek

Tanítás erővel és hatalommal

Ezután elmentek Kapernaumba. Szombaton azonnal a zsinagógába ment, és tanított. Álmélkodtak a tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, nem pedig úgy, mint az írástudók.             Márk evangéliuma 1. fejezet 21-22. versek



Egyszer egy férfi vásárolni akart a feleségének egy gyémántot. Az ékszerüzlet eladója mutatott egy igazán különleges és drága darabot. A férj megkérte az eladót, hogy beszéljen kicsit a különleges drágakő tulajdonságairól. Az eladó így szólt: „Hát a méretét láthatja, nagyon szépen csillog és nagyon értékes. Körülbelül ennyi.”
A férjet ez nem nyűgözte le, ezért nem vásárolta meg a gyémántot. Abban a pillanatban megérkezett az ékszerüzlet tulajdonosa és megkérdezte az alkalmazottját, hogy miért állt el a vásárlástól a vevő?
Az eladó elmondta, hogy bemutatta neki a drágakő tulajdonságait, de a vevőnek nem tetszett.
A tulajdonos visszahívta egy pillanatra a férjet és elkezdett lelkesedéssel beszélni a gyémánt brosról. A férj pedig azonnal megvette. Mielőtt távozott volna, megkérdezte a tulajdonost, hogy az eladó miért nem tudta így bemutatni a gyémántot?
A tulajdonos így szólt: „Tudja, az alkalmazottam nagyon jól ismeri a gyémánt tulajdonságait, de én szeretem a gyémántokat. Ennyi a különbség.”
Sokan gondolják, hogy ismerik Krisztust, sokan igyekeznek bemutatni Krisztust beszédükkel, de nem ismerik Őt és nem is szeretik Őt.
Sok imaház, templom megtelik időről-időre, de kevés azoknak száma, akik igazán ismerik és szeretik Krisztust. Nagy különbség ismerni a teológiát, ismerni tényeket Krisztusról és más dolog ismerni Őt és szeretni Őt.
Ha valakit Krisztushoz akarsz vezetni, elsősorban szeresd. Ez fárasztó lehet, de a lélekmentés fáradtsága a legédesebb fáradtság.
Krisztus hatalommal beszélt, mert szerette, ismerte és követte a mennyei Atyát.


IMA: Istenem, töltsd meg szívemet szereteteddel és az abból fakadó erővel és hatalommal. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...