2022. február 10., csütörtök

Isten békessége

..és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Filippeknek írt levél 4. fejezet 17. vers



"Csak egy kis nyugalmat szeretnék!" Még egy család mindennapjainak forgatagában is érezhetünk hasonlóan. Érezhet így egy tanár, akit folyamatosan ostromolnak a túlzottan aktív gyerekek, vagy egy beteg, aki úgy érzi végeláthatatlan vizsgálatok sora várnak rá.
A stressznek ára van. A Biblia nem azt ígéri nekünk, hogy mindig csendes, nyugodt életünk lesz, minden zaj és elfoglaltság nélkül, hanem azt, hogy meg fogja őrizni az Ő minden értelmet meghaladó békessége által a szívünket és gondolatainkat.
Isten békessége adja a bizonyosságot, hogy a lelkünkben minden a helyén van, még akkor is, ha nem tudunk megoldani minden problémát, nem tudjuk minden dologgal kapcsolatban mi lesz a végkimenetel.
Isten békessége garantálja, hogy Isten kézben tartja az életünket.
Hogyan találjuk meg ezt a békességet?
Nézzünk fel Istenre, és ne le a problémáinkra. Osszunk meg Istennel mindent imádságban, köszönjük meg Istennek, hogy meghallgat minket és tökéletes akarata szerint válaszol nekünk.
A mi elménket fordítsuk az áldásos dolgok felé- ami csak igaz, jó, tiszta, szeretetteljes azon gondolkodjunk.
Talán azt gondolod túl szép, hogy igaz legyen. Pedig Isten megígérte, hogy az Ő békességét mindenkinek adja, aki hittel kéri azt.
Nem az a lényeg, hogy mindent megérts ezzel kapcsolatosan, hanem az, hogy kérd Istent imádságban.


IMA: Békesség Istene, szeretnénk a Te békességedet kérni életünkbe. Add azt a mély békességet ,amit csak a Benned vetett mély bizalom adhat nekünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...