2022. február 9., szerda

Amikor bajban vagy...

Légy kegyelmes, Uram, mert bajban vagyok, szemem elhomályosodott a bánattól, odavan testem-lelkem. 39. Zsoltár 9. vers



Néha úgy tűnhet, hogy életed különböző szenvedései, nehézségei teljesen eluralkodtak rajtad. Úgy érezheted, hogy folyamatos támadás alatt van életed és nincs semmiféle enyhülés.
Talán egy szeretted elvesztése miatt érzett gyász bénít meg téged. Talán egy betegség miatt van teher az életeden.
Bármi is legyen az ok, néha úgy érezheted, hogy az egész világ terhe rád nehezedik, és csak könyörögni tudsz Isten irgalmáért, kegyelméért.
A zsoltáríró úgy érzi, hogy könyörtelen emberi erők ostromolják és minden jó barátja cserbenhagyta őt.
Olyan szavakat használ, mint bánat, gyötrődés, baj, csapás, elfeledettség és félelem.
Attól fél, hogy ellenségei keze által fog meghalni, és szenvedések között kiált Isten segítségéért.
Talán van olyan élethelyzet, ami eszedbe jut a múltból, amikor úgy érezted, hogy a te fejed fölött is összecsapnak a hullámok.
Visszatekintve ezekre a nehéz időkre, láthatod Isten hogyan támogatott téged jelenlétével és miként szabadított meg  a nehézségekből.
Isten ma is válaszol az Ő gyermekei segélykiáltására és az Ő szeretetének világossága ragyog fel életükön a legnagyobb sötétségben is.


IMA: Ó Istenem, csak te vagy az életem Istene és Ura, és bízom Benned! Az én életem teljesen a Te kezedben van! Segíts, hogy a nehézségeim ne homályosítsák el azt a reménységet, amit csak Tőled kaphatok. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...