2022. február 8., kedd

Isten vezetése 2. rész

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Példabeszédek könyve 3. fejezet 5-6. vers



Szükség van-e Isten vezetésére ma, amikor az emberi tudás ilyen nagymértékben megnőtt? Hát nem tudod a józan eszeddel felmérni mik a lehetőségeid és ésszerű döntést hozni? Minek Isten? Minek a Szentlélek? A 21. században vannak keresztények, akik így gondolkodnak.
Az elménknek megvan a maga haszna és szerepe az életünkben. Ha az Isten beszéde és a Szentlélek ereje által megváltozik a gondolkodásunk, igen hasznos lehet. Ha meg tanulod Isten teljes elmédből is szeretni, akkor az elméd egy fontos szövetségesed lesz. De az elméd annyira korlátolt, hogy képtelenség csak az elmédre támaszkodva jó döntéseket hoznod az életed irányát illetően.
Emlékezz csak azokra, akik svájci frank hitelt vettek fel. Átgondolták a lehetőségeket, és abban a pillanatban az tűnt a legjobb választásnak, de a közeljövőben minden megváltozott és a legjobb döntés csapdává és szenvedéssé vált sokak számára. Ismered a jövőt? Ismered a körülötted levők szívét, indítékait? Nem.
Mi lett volna, ha Ábrahám csak az elméjére támaszkodik, amikor Lóttal földet választottak, hogy mindkettőjüknek legyen elég élettér?
Sodoma és Gomora területét választotta volna, amit Isten nem is olyan soká elsüllyesztett a gonoszsága miatt.
Az elméd ismeri a múltad (valamennyire), valamennyit felfog a jelenből, de semmilyen tájékoztatása nincs a jövőről.
Isten már ott van a jövődben és olyan úton akar vezetni, amelyik hosszú távon is a javadra válik. Gondolj hát a jövőd Istenére minden döntésedben és Ő egyengetni fogja ösvényeidet.


IMA: Istenem, szükségem van Rád. Te ismered a jövőt is. Segíts olyan döntéseket hoznom, amelyek a Te dicsőségedre és lelkem javára lesznek hosszú távon is. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...