2022. február 7., hétfő

Isten vezetése 1. rész

(Jézus Krisztus mondja:) "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Korintusiakhoz írt második levél 12. fejezet 9. vers



Ahogyan egy szülő igyekszik tanítani, nevelni, tanácsolni, óvni gyermekeit, úgy az Isten is különleges figyelmet fordít övéire. A legnagyobb kiváltság az életbe az, ha tudod, hogy Isten nap, mint nap gyermekeként figyel rád és vezet téged.
Ez először is azt jelenti, hogy Isten nem adja meg azokat a dolgokat, amelyekre vágysz, de cserébe megadja azokat a dolgokat, amikre szükséged van.
Egy feleség mondta egyszer, hogy lánykorában egyetlen kikötése volt a jövendőbeli férjével kapcsolatosan: legyen az átlagnál jóképűbb. Nem igazán érdekelte Isten vezetése és a vágya teljesült. Átlagnál jóképűbb férjet kapott, de sok-sok szenvedést is, mert az átlagnál jóképűbb férjről kiderült, hogy nincs önuralma és komoly jellemhibái vannak.
A kisfiam nem értette miért nem akarom a kezébe adni a meleg vasalót, de amikor egy pillanatra megérintette a hüvelykujjával, már értette, hogy csak őt akarom óvni. Miért nem kaptad meg azt a munkát? Miért nem sikerült a felvételid? Miért vesztettél el egy jó barátot? Mert Isten azt akarja adni neked, amire szükséged van és nem azt, amire vágysz. Ha makacskodsz, és éretlen hozzáállást tanúsítasz, Isten azt is megengedi néha, hogy kicsit „megégesd” magad. Akkor már biztosan érteni fogod az üzenetet.
Én nem tudhatom, mire vágysz éppen a mai napon, de tartsd szem előtt, hogy Isten azt akarja adni neked, ami a javadat, szolgálja és nem azt, amiről te azt gondolod, hogy a javadat szolgálja.
Ha esetleg makacskodtál az utóbbi időben és ennek következtében „megégetted” magad, Isten szeretete visszavár.


IMA: Istenem, nincs nagyobb kiváltság, mint az, amikor Te vezeted lépteimet, gondolataimat, vágyaimat, döntéseimet. Segíts Rád figyelnem ma is. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...