2022. február 6., vasárnap

Isten maga az áldás

Jabéc tekintélyesebb volt testvéreinél. Anyja nevezte el Jabécnak, mert ezt mondta: Bizony fájdalommal szültem őt! Jabéc segítségül hívta Izráel Istenét, és ezt mondta: Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! És megadta neki Isten, amit kért. Krónikák első könyve 4. fejezet 9-10. vers




Kedves olvasóm! Én nem tudom, hogy milyen nevet aggattál saját magadra, azt sem tudom, hogy milyen névvel bélyegeztek, bélyegeznek meg mások. A fenti történet főszereplőjét „fájdalmat okozónak” nevezték el. Talán téged csalónak, hazudnak, házasságtörőnek, pletykásnak vagy másnak bélyegeznek. Lehet, hogy valamikor alapot adtál ennek az is lehet, hogy nem. Nem kell leragadnod ott ahol most vagy. Jabéc az Istenhez fordult. Tudta, hogy Istennél van az élete alakulásának kulcsa.
Őszinte hittel kért Istentől. Áldást, határainak kiszélesítését és oltalmat a baj és a fájdalom ellen. Te is vágysz őszintén ezekre a dolgokra?
Akkor ismerd fel, hogy maga Isten az áldás kulcsa és forrása. Istentől függetlenül nincs igazi áldás. Éppen ezért add át Istennek teljesen és feltétel nélkül az életed. Amint ezt megteszed, szabaddá válik a lelked és máris megszabadulsz az életkörülményeid, jellemhibáid kényszeres szorításából.
Amint ez megtörténik, nem fogunk többé felesleges fájdalmat okozni önmagunknak és másoknak az Isten elleni lázadás következtében.
Kérj hát olyan dolgokat Istentől, amilyeneket Jábéc kért és az Isten meg fogja adni kéréseidet. Még szádon sincs a szó, de Ő már válaszol, ha olyan dolgokat kérsz, amik egyeznek Isten akaratával. Ha ebben gyakorlod magad, akkor áldott leszel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek nehézségeid, fájdalmad, betegséged, veszteséged, de Isten minden fájdalmat, veszteséget a lelked javára fog munkálni. ( Róma 8:28)


IMA: Istenem, segíts megértenem, hogy Te magad vagy az áldás. Taníts meg helyes dolgokat kérni Tőled, Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...