2022. február 5., szombat

Igazi hit

Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!Márk evangéliuma 9. rész 24. vers



Ebben a rövid mondatban, látszólag ellentmondást találhatunk. Először is azt válaszolja az ember akit Krisztus számon kér a hite felől, hogy hisz.
Majd hozzáteszi azt is, hogy Krisztus segítsen a hitetlenségében.
Bizonyos mértékű hittel rendelkezett ez az ember, de nem tudta, hogy elég-e ahhoz, hogy Krisztus cselekedjen és meggyógyítsa a hite láttán a gyermekét.
Tudta, hogy az ő mércéje és az Isten mércéje nem egy és ugyanaz.
Ó milyen magabiztos "keresztények" lettünk a 21. században.
Jön az Isten Szentlelke, hogy kinyilatkoztassa a valós helyzetünket, hogy kínálja nekünk az örök élet ajándékát, a megszentelődést, mi pedig védekezni kezdtünk:
" Nekem is megvan a saját hitem. Én is hiszem, hogy Isten létezik."
Ha hisszük, hogy Isten létezik, jól tesszük. Ezzel viszont csak a démonokkal egy szintre kerültünk. A démonok is hiszik, tudják, hogy Isten létezik és félnek Istentől, mert tisztában vannak vele, hogy micsoda hatalommal rendelkezik.
Ezt tekintve, azzal, hogy hiszünk Isten létezésében, még nem vagyunk egyenlő szinten a démonokkal, mert könnyen lehet, hogy nem ismerjük az Isten valódi hatalmát.
Mennyi hit elegendő? Krisztus szerint már egy mustármagnyi ( az egyik legkisebb mag a világon), elegendő ahhoz, hogy a hegyek megmozduljanak, a fák tövestől kiszakadjanak. Micsoda erő van az Isten Fiában, Krisztusban vetett hitnek. Egy cseppnél is kevesebb képes megmozgatni a világot.Képes eltörölni bűneidet és a Szentlélek által új szívet teremteni benned. 
Ugyanakkor a hit Isten ajándéka. Ezért jogos a kérés, hogy Isten legyen segítségül, hogy a hitetlenség helyét a hit vegye át. Ha egy mustármagnyi a hitetlenség bennünk, akkor is szoruljon ki és vegye át a helyét a hit.
A Krisztusban vetett igazi hit látszik. Új életben nyilvánul meg. Az őszinte bűnbánat utáni békességben, ami a teljes bűnbocsánat eredménye. Tehát Isten szemében, Krisztus által szentek vagyunk hit által.
Másodszor, a Krisztusban vetett hit által, a Szentlélek ereje megnyilvánul bennünk, új természet részesei lettünk, tehát cselekedjük a jót. Nem azt ami szerintünk jó.
Vannak emberek akik szerint a csalás jó, mert anyagi haszonnal jár.
A házasságtörés, paráznaság jó, hiszen a szeretet és élvezet ellen senkinek sem lehet kifogása.
Az Újjászületett ember azt cselekszi, amit Isten tart jónak.
Nem azért mert emiatt üdvözül, azért mert új természet részese, és azt szereti amit Isten.


IMA: Istenem, szükségem van Rád. A kicsinyke hitem is a Te ajándékod, de még szilárdabb akarok lenni. Még inkább növekedni akarok, erősödni akarok Tebenned. Könyörülj rajtam. Bocsásd meg minden hitetlenségemet. Szeretnék élő hitben járni. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...