2022. március 28., hétfő

A lehetetlen helyzetek Istene

Jézus pedig ezt mondta tanítványainak: "Bizony, mondom néktek, hogy gazdag ember nehezen megy majd be a mennyek országába." Sőt azt is mondom nektek: "Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni." Amikor meghallották ezt a tanítványok, nagyon megdöbbentek, és így szóltak: "Akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk tekintett és ezt mondta nekik: "Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges." Máté evangéliuma 19. fejezet 23-26. versek



Nem számít mennyire lehetetlennek látod a helyzetedet vagy mennyire kilátástalannak tűnik az előtted álló út, Isten szemében ez nem így van.
Ő azt is látja, amit te nem és olyan lehetőségeket készít elő neked, amelyek segítségével átvezet a nehézségeiden.
Isten megengedi a nehéz időket is életedben, hogy ezek által neveljen. A szülő, aki a széltől is védi gyermekét és nem ad lehetőséget neki a felelősségvállalásra, hosszú távon rosszat tesz gyermekével, mert nem fog megerősödni, megedződni ahhoz, hogy az élet nagyobb nehézségeivel szembe nézzen.
Nem mindig könnyű bízni, amikor a világod úgy tűnik, hogy összeomlik, de ilyenkor a legfontosabb.
Tanuld meg levenni a szemeidet a körülményekről és Krisztusra helyezni. Meg fogsz nyugodni, ha sikerül Krisztusra összpontosítanod. Istennek semmi sem lehetetlen. Kétfele választotta a Vörös tengert, hogy népét száraz lábbal vezesse át, kivezette a hűséges Sidrákot, Misákot és Abednegót ép bőrrel a tüzes kemencéből, feltámasztotta Lázárt és még oly sok csodát jegyeztek le a Bibliában.
Gondolod, hogy éppen Teveled fog csődöt mondani? Ha ma lehetetlennek tűnő helyzettel nézel szembe, add át Istennek és bízz Benne, hogy Ő átlátja a helyzetedet és a maga idejében cselekszik.


IMA: Istenem, segíts meglátnom, hogy kezedben tartod életemet. Te a lehetetlen helyzetek Istene vagy és békességet tudsz hozni szívemnek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...