2022. március 7., hétfő

Egyedül Istené a dicsőség!

Ne nekünk, Uram, ne nekünk, hanem a te nevednek szerezz dicsőséget szeretetedért és hűségedért!      115. zsoltár 1. vers



Az élet nem rólunk szól! Isten tervéről, királyságáról, dicsőségéről szól. A Biblia elején olvassuk, hogy: " Kezdetben teremtette Isten..."
Ez a néhány szó gyökeresen megváltoztatja az önmagadról kialakult képedet, az életedet, a feladataid értelmét. 
A teremtett világ minden szépsége voltaképp Isten dicsőségére mutat.
Az egész mindenség Istené és Isten célja és terve szerint működik. Te és én is ennek a mindenségnek részei vagyunk. Nem arra lettél teremtve, hogy elszakadj Istentől és a saját magad tervét követve élj.
Nem arra lettél teremtve, hogy önző kis céljaid és terveid érdekében cselekedj és élj, a saját magad dicsőségét keresve. Arra lettél teremtve, hogy Istennek élj.
Az Istennek nemcsak a vallásos tevékenységeidben kell dicsőséget adnod, hanem mindenben amit csak teszel.
Tehát akár esztek, akár isztok, vagy bármit tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! 1 Korintus 10:31
Pál apostol nem valami magasztos vallásos cselekedetekre utal, hanem olyan mindennapi dolgokra, mint az evés és ivás. Olyan cselekedetekre amelyek jelentékteleneknek tűnnek és folyamatosan ismétlődnek életedben. Tehát a szürke hétköznapok megszokott dolgait is teheted Istent tisztelve.
Isten tudta, hogy Szentlelke nélkül sosem fogsz így élni. Ezért küldte Krisztust aki meghalt a bűneidért, feltámadt megigazulásodért, hogy az Ő kegyelme által új életet nyerj és a Szentlélek által képessé válj az Ő dicsőségére élni.
Amikor elismered, hogy Isten segítségére szorulsz, akkor tudsz kapcsolódni a Megváltáshoz, amit az Atya Krisztus által, az Ő Fia által készített neked.
Menekülj ma is Krisztushoz, hogy Isten kegyelme által ne önmagadnak, hanem Istennek élhess.


IMA: Istenünk magasztalunk azért, hogy figyelmeztetsz minket, küldjük halálba a büszkeségünket. Bocsáss meg minden lázadásunkat, amellyel énünknek kedveztünk és a saját dicsőségünket kerestük. Szükségünk van Rád Istenünk. Csak Általad élhetünk úgy, hogy betöltsük küldetésünket. Segíts minket ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...