2022. március 6., vasárnap

Isten őszinte keresése

Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak. 5. Zsoltár 3. vers



Mi az első gondolatod reggel? Mire, kire gondolsz este elalvás előtt? Van benned vágyakozás Isten után? Olyan sokan érzik nagyon lent magukat lelki értelemben azért, mert hiányzik az életükből ez a vágyakozás.
Olyan a keresztény életed minősége, amilyen az Isten utáni vágyakozásod ereje és minősége.
Isten arra vár, hogy őszinte vágyakozással keresd Őt. Sokunk esetében olyan hosszan kell várakoznia.
Vannak emberek, akik esetében sajnos hiába vár, mert sosem fognak őszinte vágyakozással Hozzá fordulni.
Az egyházfelekezetek annyira bonyolult rendszerekké váltak, hogy a 21. században ritkán találkozhatunk a Krisztusi egyszerűséggel.
Vannak szervezetek, programok, állami feladatok, támogatások, pályázatok, újabb és újabb módszerek, amelyek arra jók csupán, hogy görcsös cselekvési kényszerben tartson embereket, egyházfelekezeteket. A gonosz pedig örül, mert nem marad idő sem vágy az Isten őszinte keresésére. A lélek éhségét, szomjúságát csak Krisztus jelenléte csillapíthatja.
Közben a lelki élet erőtlenné válik, az istentiszteletek üressé, így nem marad más, mint a világ utánzása. Az Isten után szomjazó lelkeket nem elégítik meg a pályázatok, projektek, növekvő anyagi támogatás, így a gyülekezetekből éppen azok vesznek ki, akik valóban szomjazzák az Istent jelenlétét.
Döntsd el ma, hogy vallásos fellengzés a célod, vagy őszintén szeretnéd megtalálni az Istent? Ha szeretnéd megtalálni Őt, akkor keresd Krisztusi egyszerűséggel.
Kérd Istent, hogy mutasson neked egy gyülekezetet ma, ahol Istent kereső emberekkel találkozhatsz és menj el az istentiszteletre.


IMA: Istenem, ebben a felszínes, bonyolult világban csendesítsd le a lelkemet, hogy megtaláljalak Téged. Ne engedd, hogy túlbonyolítsam földi életemet és éppen emiatt veszítselek el szem elől. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...