2022. március 14., hétfő

Mire figyelsz?

Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vizen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "Uram, ments meg!" Máté evangéliuma 14. fejezet 29-30. versek



Olyan gyakran lefoglalják figyelmünket a problémáink és küzdelmeink és emiatt nem tudatosul bennünk, hogy milyen hatalmas Istenünk van.
Talán néha felidézel magadban olyan igeverseket, amelyek éppen Isten hatalmáról beszélnek, de a nehéz időkben könnyű levenni a szemedet ezekről.
Miért? Talán azért, mert nem mered elhinni, amit az Isten mond. Ha vannak is gyengeségeid (mindannyiunknak vannak), ne ragaszkodj hozzájuk. Hidd el, hogy Isten ereje meg tud mutatkozni a gyengeségeid ellenére is. Isten erejére figyelj, mert ez azt eredményezi, hogy a gyenge pillanataidban erőt fogsz kapni.
Ha életed bármelyik területén vereséget szenvedtél, ne a vereségre összpontosíts, hanem az Isten hatalmára és győzelmére.
Figyelj az Isten hatalmára a saját gyengeséged helyett, Isten győzelmére a veszteségeid helyett, az Istentől jövő reménységre a csüggedés helyett, az Isten szeretetére a félelmeid helyett, az Isten békességére a nyugtalanságod helyett, az Isten szabadítására a megkötözöttség helyett, az Istentől jövő örömre a kétségbeesés helyett, az Isten gondviselésére a szükségeid helyett, az Isten igazságára és Krisztusban kifejezett kegyelmére a bűntudatod helyett. Mersz-e hinni Isten ígéreteinek igazságában? Ha igen, akkor állj fel és állj rá az Isten igazságára, hogy legyőzhesd a hazugságokat és megkaphasd Istentől azt a bővelkedő életet, amit neked akar adni.

IMA: Istenem, mutasd meg a Te hatalmadat életemben a gyengeségeim ellenére. Rád és ígéreteidre, igazságodra akarok figyelni. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...