2022. március 15., kedd

Lelki szabadságharc

Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: Péter első levele 5. fejezet 8. vers



Minden harcos tudja, hogy nagyon nagy hiba lebecsülni az ellenséget. A lelked ellensége egy gerillaharcos. A taktikájához tartozik, hogy lesből támad. A lelked ellenségére nem vonatkozik a genfi egyezmény. Mindent fel fog használni, hogy tönkre tegye a Krisztussal való kapcsolatodat és az Istenben vetett hitedet.
Nincs olyan dolog, amit az ellenséged túl aljasnak találna ahhoz, hogy bevesse ellened. Ha legyőz egy csatában, akkor nem fog visszavonulót fújni és ünnepelni. A végső célja az, hogy elpusztítsa a lelkedet.
A célja az, hogy elvonja a figyelmedet azzal, hogy a saját gyengeségeidet hozza eléd vagy azzal, hogy a saját vágyaidat hajszolod, esetleg az élet apró dolgaival foglalkozol.
Ezzel elérheti, hogy ne éld meg azt az életet, amit Isten tervezett neked Jézus Krisztus által.
Nem szeretné, hogy az életed örökkévaló hatással legyen a környezetedre. Igyekezni fog feltérképezni és kihasználni gyenge pontjaidat.
Mik azok a dolgok, amelyek a legsebezhetőbbé tesznek az ördög számára? Milyen kísértéseknek tudsz legnehezebben ellenállni?
Tudnod kell mik a gyengeségeid, hogy ezeken a területeken józanul tudj vigyázni magadra.
Talán arra kell vigyáznod, hogy az Interneten ne tévedj olyan oldalakra, amelyek pornográf tartalmakat kínálnak. Talán lobbanékony vagy és az ördög igyekezni fog felhasználni néhány rossz napodat, hogy „berobbanthassa” indulataidat.
Figyelj közben azokra a területekre is, amelyekről azt gondolod, hogy erősségeid. A lelked ellensége nagyon ravasz. Őrködj hát éberen, maradj közel Krisztushoz és légy készen a harcra.
Itt sokkal nagyobb a tét, mint bármelyik szabadságharcnak, forradalomnak, háborúnak a földön. A lelked örökkévaló sorsa múlik ezen.


IMA: Istenem, tarts engem éberen, hogy közel maradhassak Krisztushoz, és kész legyek a lelki harcra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...