2022. március 16., szerda

Az egyediség szépsége 1. rész

Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. 139. Zsoltár 14. vers


Isten mindannyiunkat az anyaméhben formált. Ez a titokzatos formáltatás minden szempontból csodálatos. Arcvonásaid, szemed, hajad, bőröd színe, mosolyod és nevetésed mind az Isten csodálatos alkotása. Minden apró részletre odafigyelt és a Teremtő előtt gyönyörű és egyedi vagy akkor is, ha a tükörbe nézve te nem érzed magad annak.
Isten nem úgy lát téged, ahogyan te látod saját magad. Talán elégedetlen vagy a magasságoddal, alakoddal, súlyoddal. Mindig találhatsz valamit magadon, amin legszívesebben változtatnál.
Amit te nem tudsz szépnek látni magadban, Isten azon részeidet is szépnek látja. Egyedi és félelmetes teremtő munkával formált téged. Amikor Isten formált téged, akkor a veled kapcsolatos terveire, céljaira gondolt. Nagyon jól ismer téged és életed minden vonatkozását, ki vagy hát, hogy azt mondod önmagadra: „csúnya”?
Isten alkotásai nem csúnyák. A külső szépséged pedig egy semleges dolog. Az igazán fontos a lelked és annak állapota. Minden ember, aki őszintén tud szeretni és mosolyogni, az Isten szépségének hordozójává válik.
Ha ezt megérted, akkor meg fog változni, ahogyan önmagadra és céljaidra gondolsz.
Azt is végérvényesen megváltoztatja, ahogyan másokra tekintesz és értékelsz.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy egyedivé teremtettél és pontosan olyan tulajdonságokkal ruháztál fel, amik segítségével eleget tehetek annak az egyedi küldetésnek, amit csak rám szabtál. Taníts elfogadni önmagam és másokat is a Te őszinte szereteted által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...