2022. március 17., csütörtök

Az egyediség szépsége 2. rész

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. 139. Zsoltár 13. vers



Isten nemcsak a testünk formálására fordított időt, hanem a lelkünket is Ő formálta, adta. Gondolhatod azt, hogy nagyon előnyös testtel rendelkezel, de az is lehet, hogy még nem vagy kibékülve a testeddel, de nem a tested és annak vonásai tesznek igazán értékessé és egyedivé, hanem a lelked. Kaptál egy egyedi személyiséget, egyedi képességeket, adottságokat, amik azzá tesznek, aki vagy. Másnak is lehet kék szeme, vagy barna haja, de senki nem kapta ugyanazokat a képességeket, személyiséget, amit te.
Éppen ezért Isten látja azokat az egyedi lehetőségeket, amelyek csak benned találhatóak meg. A tested olyan, mint a csomagolás, de a lényeg a benne levő lélek.
Lehet egy ajándékot gyönyörűen, szimmetrikusan, masnival becsomagolni, de ha nem becsülik a benne rejlő tartalmat, akkor nem sokat ér.
A lényed igazi értéke az örökkévaló lelked. Isten nem a külsődet vizsgálja, hanem a lelkedet. Sok pénzt elkölthetsz a tested megváltoztatására, de nem sokat ér, ha elhanyagolod a lelkedet.
Jó dolog, ha törekszel egészségesen táplálkozni, mozogni, de ha túlzásba viszed, és nem veszed figyelembe a lelki szükségleteidet, fel fogsz őrlődni lelkileg.
A földi tested halandó. Éppen ezért felesleges túlzásba vinni a testedbe való befektetést. Törekedj a lelki értékek gyarapítására, mert a lelked örökkévaló.


IMA: Istenem, segíts megértenem, hogy a láthatatlan lelkem sokkal értékesebb, mint a fizikai testem. Taníts a helyes értékrendre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...