2022. március 18., péntek

Egyediség szépsége 3. rész

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; Római levél 12. fejezet 1. vers



Ha szeretnél abban a szabadságban élni, amire Isten teremtett, és amit Krisztus halála és feltámadása tett újra lehetővé számodra, fontos megtalálnod a megfelelő egyensúlyt.
Ha például megszállottan diétázol, mozogsz, dolgozol, ugyanúgy árthatsz magadnak, mint az, aki mértéktelenül eszik.
Fontos, hogy ne a testképed fogságában élj. Törekedj kiegyensúlyozottságra a tested egészségét illetően, de a középpontban legyen Krisztus és az a küldetés, amit rád akar bízni az Isten országának építését illetően.
Egy emberrel beszélgettem nemrég, és azt mondta, hogy ő azért nem segít szükségben levő emberen, mert ha megtenné, akkor megfosztaná az illetőt attól, hogy Isten gondoskodjon róla.
Érzed, hogy mennyire visszás gondolkodás ez? Isten eszközként akarja használni a kezedet, lábaidat, elmédet, szavaidat, hogy gondot viseljen másokra. Hajlandó vagy odaszánni a testedet erre?
Ugyanez a személy rendszeresen jár vásárolni és nem várja meg, hogy Isten küldje a hollóit és úgy gondoskodjon a szükségleteiről. Imádkozz hát megfelelő egyensúlyért a testeddel kapcsolatosan. Vannak a testednek szükségletei, amiket fontos szem előtt tartani, de vannak a testednek kívánságai is, amikkel kapcsolatosan óvatosnak kell lenned. A földi életed értelme nem a testi kívánságaid kielégítése. Éppen ezért szánd oda teljesen testedet is az Istennek, hogy használhassa azt az Ő dicsőségére. Ha ezt megteszed, akkor leszel igazán szabad, boldog és kiegyensúlyozott.

IMA: Istenem, segíts nekem felismerni, hogy melyek a testem szükségletei és melyek azok a bűnös kívánságai amelyeket nem szabad kielégítenem. Tudom, hogy életedet, testedet adtad Jézus Krisztus azért, hogy kiegyensúlyozott és szabad életet élhessek. Krisztus nevében köszönöm, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...