2022. március 19., szombat

Az egyediség szépsége 4. rész

De valóban nagy nyereség az Istenfélelem, megelégedéssel; Mert semmit sem hoztunk a világra, világos, hogy ki sem vihetünk semmit; Timóteushoz írt első levél 6. fejezet 6-7. vers



Az elmúlt napokban olvashattál arról, hogy a testedet Isten formálta az anyaméhben, de a lelked a lényegi részed és a személyiséged, képességeid tesznek igazán egyedivé. A tested halandó, de a lelked hallhatatlan. Olvashattál arról, hogy fontos odaszánnod a testedet az Isten tervére és a tested szükségleteire figyelned kell, de nem vagy köteles annak önző kívánságait teljesíteni.
A mai, utolsó részben a lényeges üzenet, hogy igazi megelégedést, beteljesedést, békességet és tartós boldogságot egyedül Jézus Krisztusban találhatsz.
Lehetsz a legszebb testtel, arccal rendelkező ember az egész világon, lehet annyi pénzed, hogy már számon sem tudod tartani, hogy pontosan mennyid van, lehetnek a tulajdonodban egész szigetek, luxuskastélyok és magánrepülők, vezethetsz sok százmilliárd nyereséget termelő cégeket, ezekben nem fogsz igazi megelégedést találni.
Az evésben és a tested kényeztetésében nem fogsz valós örömet és megelégedést találni.
Ha nem Krisztusban gyökerezik az életed, akkor kénytelen vagy a világ mulandó örömeit hajszolni, mert a benned levő üresség fáj.
A mulandó örömök és élvezetek hajszolása pillanatnyi enyhülést hoznak, de hosszú távon csak még nagyobb ürességet és fájdalmat okoznak a lelkednek.
Vedd le hát a tekintetedet önmagadról és nézz Jézus Krisztusra és azokra a dolgokra, amelyek örök értékűek és örök érvényűek.
Ne hasonlítgasd magad másokhoz, mert Isten csodálatosan egyedivé formált téged. A cél az, hogy olyanná válj, mint Krisztus és nem az, hogy olyanná válj, mint a világ nagy többsége.
Természetesen élhetsz úgy is, mint a nagy többség, de meg fogod tapasztalni azt az ürességet és boldogtalanságot, amit ez az életfelfogás hoz magával.


IMA: Istenem, olyan könnyen belesodródok abba, hogy a jelenlegi világ értékítéletéhez igazodjak. Mutasd meg nekem, hogy ki vagyok igazán Krisztusban, mert szeretném, hogy a Te igazságod határozza meg életem. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...