2022. március 20., vasárnap

Cselekedeteid mozgatórugója

Azt pedig, hogy ki mit épít erre az alapra: aranyat, ezüstöt, drágakövet, fát, szénát, szalmát; az a nap fogja világossá tenni, mivel tűzben jelenik meg, és akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja kipróbálni. Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmat fog kapni; de ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga megmenekül ugyan, de úgy, mint aki tűzön ment át. Korintusiakhoz írt első levél 3. fejezet 12-15 versek



Mi az életed igazi mozgatórugója? Mi rejlik azok mögött a dolgok mögött, amiket teszel?
Ezekre a kérdésekre őszinte választ kell adnod önmagadnak akkor, amikor Isten országának építéséről van szó. Nemcsak az a fontos, hogy teszel dolgokat, hanem az is nagyon lényeges hogy miért és hogyan teszed ezeket a dolgokat?
Azért cselekszel, hogy felemelj másokat, közelebb hozd őket Istenhez, esetleg azért, hogy akikért teszel dolgokat, azok kiemeljenek téged?
Esetleg csak önmagadat akarod „hirdetni” és a saját fontosságodat akarod megerősíteni önmagad és mások előtt? El akarod hitetni másokkal, hogy te különb vagy, mint a nagy többség, hogy ezzel a többség fölé helyezhesd önmagad?
Ez a fajta hozzáállás sajnos nemcsak a világban, hanem az egyházfelekezetekben is fellelhető.
Ha nem helyes a valódi problémád voltaképp az, hogy nem tudod ki is vagy Jézus Krisztusban és mennyire értékes vagy az Isten szemében.
Nem kell a világ rivaldafénye után vágyakoznod és nem kell dolgoznod a világ elismeréséért, hiszen a világegyetem teremtője, a mennyei Atyád elfogadó és szerető világosságában élhetsz. Az Ő elfogadását már megnyerted Jézus Krisztus halálába és feltámadásába vetett hited által.
Ne gondolj többet önmagadról, mint amit kell gondolnod. Ne hidd el azt sem, hogy a környezeted által neked „adományozott” hangzatos címek mások fölé fognak emelni. Inkább adj minden dicsőséget Istennek. Ezt tartsd szem előtt, amikor munkálkodsz az Isten munkájában és nem fogsz megszégyenülni a nagy tűzpróbán.

IMA: Istenem, szeretném, ha szándékaim tiszták és Előtted kedvesek lennének. Segíts, hogy ne önzésből szolgáljak, hanem a Te dicsőséged legyen fontos számomra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...