2022. március 21., hétfő

Teljesen bizalmad van?

Az angyal így szólt: Ne nyújtsd ki kezedet a fiúra, és ne bántsd őt, mert most már tudom, hogy istenfélő vagy, és nem tagadtad meg tőlem a fiadat, a te egyetlenedet.
Mózes első könyve 22. fejezet 12. vers



Ábrahám annyira bízott Istenben, hogy amikor Isten a fiát kérte tőle, egy pillanatra sem volt kérdés számára, hogy mi a helyes döntés.
Miért engedelmeskedett? A Zsidókhoz írt levélben kapsz rá választ:
„ Hit által ajánlotta fel Ábrahám Izsákot, amikor próbára tétetett, és egyszülött fiát vitte áldozatul az, aki az ígéreteket kapta, akinek megmondatott: "Aki Izsáktól származik, azt fogják utódodnak nevezni". Azt tartotta ugyanis, hogy Isten képes őt a halottak közül is feltámasztani. Ezért vissza is kapta őt, aki így a feltámadás példájává lett. (Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 17-19. versek)
Képes vagy teljesen megbízni Istenben? Egyáltalán szeretnél ilyen hitben és bizalomban élni?
Amikor az életed legfontosabb, életed irányát meghatározó döntéseit kell meghoznod, amikor nagyon nehéz helyzetbe kerülsz, fel akarsz nézni? Ki akarod mondani: „Istenem, úgy döntök, hogy feltétel nélkül bízok Benned és vezetésedben.”
Ehhez nem kell megértened, hogy Isten mit miért tesz. Csak döntés kérdése. Ő ismeri egész életed történetét a fogantatásodtól kezdve az utolsó pillanatig, amit a földi létben fogsz tölteni.
A legjobbat akarja a lelkednek és mindent úgy alakít az életedben, hogy azt is adja neked.
Bízz Istenben, amikor szűkösen van pénzed. Bízz Istenben, amikor az üzleti életben nem jönnek az eredmények. Bízz Istenben, amikor megbetegszel. Bízz Istenben, ha feszültek az emberi kapcsolataid. Bízz Istenben, amikor úgy érzed bizonytalan vagy. Bízz Istenben, amikor gondoskodásra van szükséged. Bízz Istenben, amikor magányosnak érzed magad. Bízz Istenben, amikor a szeretteid megtéréséről, üdvösségéről van szó. Bízz Istenben, amikor olyan helyzetekbe enged, amelyeket nem tudsz befolyásolni.
Döntsd el ma, hogy minden körülményben bízni fogsz Istenben. Ha nem hozod meg ezt a döntést, akkor marad a félelem, a bizonytalanság és az aggodalmaskodás.


IMA: Istenem, úgy döntök, hogy minden körülmények Benned bízom. Kérlek, Szentlelkeddel támogass ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...