2022. április 1., péntek

Emlékezz az első szeretetre

Tudom, hogy van benned állhatatosság, terhet viseltél az én nevemért, és nem fáradtál meg, de az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet. Jelenések könyve 2. fejezet 3-4. vers



Isten elkötelezett gyermekeivel is előfordulhat, hogy a Krisztus iránt érzett szeretetük meghalványul. Talán valamikor te is tűzben égtél Krisztusért, de az évek során szereteted meghalványult. Talán néha egyszerűen hagyod, hogy az élet gondjai, nehézségei rád telepedjenek, és egészségtelen módon irányítsák életedet.
Beleragadhatsz problémáidba és éppen ezzel húzol falat Isten és önmagad közé. Sok ember ezt nem tudatosan teszi, csak annyit vesz észre, hogy boldogtalanná vált életét, munkáját, kapcsolatait és talán az Úr szolgálatát tekintve is.
Ilyenkor csak fokozhatod a bajt azzal, hogy emberektől és nem Krisztustól várod a boldogságot.
Isten mindannyiunkat hív vissza ma az első szerelem tüzéhez. Szeretné, ha újra Ő lenne a boldogságunk, mert csak Ő tölthet be minket azzal, amire lelkünk igazán vágyik.
Az nem megoldás, hogy sok-sok anyagi javat halmozunk fel magunk körül, új munkahelyet keresünk, vagy olyan emberek mellé szegődünk, akiktől azt reméljük, hogy majd boldoggá tesznek minket.
Rövid ideig úgy tűnhet, hogy ez segít, de azután újra boldogtalan leszel. Az emberekben csalódhatsz, az ideális munkahelyed idővel újra kevésnek bizonyulhat, a felhalmozott „anyagi játékszereidet” pedig meg fogod unni. Boldogságot csak Krisztusban találhatsz végérvényesen. Ő betölti az életedet és többé nem kell sóvárognod olyan dolgok után, amelyek úgysem csillapítanák szomjúságodat, éhségedet.


IMA: Istenem, vágyom arra, hogy visszatérjek az irántad érzett első szeretetemhez. Érints meg, tölts be engem a Te igazi szereteteddel a mai napon. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...