2022. március 31., csütörtök

Száraz csontok

Megkérdezte tőlem: Emberfia! Életre kelnek-e még ezek a csontok? Én így feleltem: Ó, Uram, Uram, te tudod! Akkor ezt mondta nekem: Prófétálj e csontokról! Mondd nekik: Ti száraz csontok, halljátok az ÚR igéjét! Így szól az én Uram, az ÚR ezekhez a csontokhoz: Én lelket adok belétek, és életre fogtok kelni. Ezékiel könyve 37. fejezet 2-4. versek



Volt már úgy, hogy száraz, öreg csontokhoz hasonlónak láttad életed? Érezted már úgy, hogy minden a helyén van, csak az élet lehelete hiányzik a dolgok mögül?
Lelki életed kiszáradhat. Csak teszed újra és újra ugyanazokat a dolgokat és lassan nemcsak a szíved, de még a gondolataid sem összpontosítanak arra, amit teszel.
Egyszer az egyik egyház vezetői érzékelték, hogy ez a „szárazság” úrrá lett a gyülekezeteken és milyen ötlettel álltak elő? Új énekeskönyvet kell kiadni, megváltoztatott énekszövegekkel, hogy az emberek gondolatai arra összpontosuljanak, amit énekelnek.
Más egyházak, gyülekezetek, amikor érzik a halál szárazságát a közösségeikben, eszeveszett felújításokba, beruházásokba kezdenek. A régi orgonát újra cserélik, a régi fűtési rendszert korszerű klíma berendezésekre cserélik, a gyülekezeti terem mellé gyermekszobát építenek, miközben az imaházukban, templomukban már alig vannak fiatal családok. Hát nem pótcselekvések ezek? Elterelheted a figyelmedet a száradó csontok nyomasztó látványától, de attól még a kérdés nyitva marad. Megélednek-e vagy sem? Egy közösséget sem láttam megújulni azért, mert új énekeskönyvet, orgonát, korszerű istentiszteleti helyet építettek ki maguknak, vagy megjavíttatták a toronyórát.
Mit mondott Isten Ezékielnek? Prófétáljon a száraz csontoknak. Nem politikai propagandát, nem egyháztörténelmet, nem pszichológiát, nem teológiát, hanem az Isten szavát, az élet beszédét. A halott léleknek élet szóra van szüksége. Átfuthatod naponta az Isten szavának üzenetét, de életet ez nem fog hozni. Enged, hogy Isten szava bőven megöntözze életed. Nyisd meg igazán a szíved és elmélkedj az Élet szavain. Ez hozhat igazi feltámadást száraz életedbe. Ha szeretnéd, hogy szíved minden szeretete Istenért égjen, hagynod kell, hogy az Isten szava teljesen átáztassa életed és a Szentlélek lángra lobbantsa azt. Isten nem arra hívott, hogy a föld felszínén csipegess néhány gyenge fűszálat, hanem arra hívott, hogy kitárd szárnyaidat és felszállj a magasba. A döntés a tied. Megszokás, pótcselekvések, önáltatás vagy az igazi élet?


IMA: Népmilliók, zarándokok,
Téged, Uram keresnek.
Hallasd szavad ó, Megváltóm,
S küld vezérül Lelkedet!
Hadd leljenek fényt és erőt,
Zúgjon ének, örömár:
Te vagy Jézus, Isten Fia,
Mindörökké Úr és Király. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...