2022. március 30., szerda

Használd a talentumodat

Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. Máté evangéliuma 25. fejezet 29. vers



Ahogyan a talentumok példázatában láthatjuk, minden ember kapott valamiféle tehetséget, képességet. Fontos, hogy ne temesd el az Istentől kapott adottságodat, hanem használd fel azt az Ő országának építésére.
Légy áldás és bátorítás az adottságodat használva a környezetedben. Ha ezt teszed, nemcsak mások életére lehetsz jó hatással, hanem te magad is áldást nyerhetsz. Nagy beteljesedést fogsz tapasztalni, miközben használod, kamatoztatod azt a tehetséget, amit Istentől kaptál.
Az életed nemcsak a munkából, pihenésből és a mindennapi élet megszokott feladataiból áll. Használd az adottságodat, hogy változást hozz a világba.
Talán azt gondolod, hogy neked furcsa adottságod van, amit nem tudod, hogyan hasznosíthatsz, de ha kaptad, akkor céllal kaptad és az Isten meg tudja mutatni hogyan kamatoztasd azt.
Akkor tudsz igazán gyarapodni és másokat gyarapítani, ha jól használod a talentumodat. Isten sokkal változatosabb módon tudja használni adottságaidat, mint azt gondolnád. Ki tudja terjeszteni határaidat és ez által rengeteg ember számára leszel áldás.
Ne „ásd el” a kapott adottságodat. Bármit is kaptál Istentől, döntsd el, hogy az Ő dicsőségére és mások javára fogod kamatoztatni. Isten azért teremtett téged, hogy kamatoztasd a Tőle kapott ajándékokat.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy belém is helyeztél értéket. Segíts nekem, hogy Téged dicsőítselek azzal, amit Tőled kaptam. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...