2022. április 14., csütörtök

Halálból az életre

 Jézus mondja: "Ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." János evangéliuma 12. fejezet 24. vers 

Amikor egy magot vetsz a földbe, a magban elindul az élet csírája és széthasítja a magot, hogy a felszínre törjön és élvezze a napsugár éltető erejét és a folyamat közben a régi mag az enyészeté lesz. 

Gondolj csak a kukoricára. Egyetlen szemből kihajt egy növény és amikor beérik a rajta levő termés, akkor sok száz magot terem.

A golgotai kereszten Krisztus halt meg helyetted, pedig a te életed romlott meg, a bűneid miatt. Ő a Szent és Igaz, feláldozta magát és a Krisztusban vetett hit által, a Szentlélek közreműködésével élet sarjadhat benned. Végtelenszer gazdagabb élet, mint a hit nélküli életed. 

Mit kell tenned? Szánd oda teljesen magad Istennek. Jöjj Hozzá úgy, ahogy vagy. Ő ugyan meghalt, hogy sokaknak hozzon áldást, de csak akkor lehet ez az élet a tied, ha hiszel Krisztusban és a hitedet azzal erősíted meg, hogy teljesen odaszánod magad Neki.

Ha ilyen indulattal és hittel teszed az életed Isten kezébe, nem fogod elveszíteni azt. Sokkal gazdagabban, csodálatosabban és örökkévaló formában fogod visszakapni azt. Isten azért kéri a régi, rongyos, halál által érintett életedet, hogy valami csodálatosat adjon neked helyette. 

A döntés rajtad áll. Van bátorságod ezt megtenni?  A Nagypéntek és a Húsvét által Isten arra akar emlékeztetni téged, hogy nemcsak a természetben születhet új élet a réginek az halálából, hanem a lelked is életre kelhet Jézus Krisztus által. Amíg nem adod oda magad teljesen Istennek, hogy életet fakasszony kérges lelkedbe, nem fogod tudni, hogy mi a Húsvét igazi jelentősége.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy Krisztus meghalt és áldozatából sokak számára élet fakadt. Segíts teljesen összekapcsolódni lélekben Krisztussal, hogy az Ő élete a mienk lehessen azáltal, hogy meghalunk önmagunknak és élünk Krisztussal, Krisztusnak. Ámen.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...