2022. április 16., szombat

Halàlon túli reménység

 Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senkit sem helyeztek. Mivel közel volt a sír, a zsidók ünnepi előkészülete miatt ott helyezték el Jézust.                                       János evangéliuma 19. fejezet 41-42. versek

A mai napot némelyek fekete szombatnak hívják. Egy ehhez hasonló napon Jézus Krisztus teste élettelenül feküdt egy sötét sír gyomrában.
Talán benned is kettős érzés van ezzel kapcsolatosan. Egyrészt szomorú vagy a bűneid miatt és amiatt, hogy Krisztusnak a te bűneid miatt is meg kellett halnia, amiatt, hogy elkalandoztál egy szerető Istentől. Ugyanakkor a szívünk kezd reménykedni azzal kapcsolatosan, hogy mit hoz a holnap.
Ha belegondolunk, Isten gyermekei egyrészt a jelenben örvendeznek, amiatt amit Krisztus már elvégzett értük, helyettük, másrészt előre néznek a még be nem teljesedett ígéretekre.
Amíg Jézus Krisztus teste a sírban nyugodott, a világ dolgai a megszokott mederben zajlottak. A gyerekek ugyanúgy játszottak, a családok ugyanúgy élték megszokott életüket.
Valószínűleg ez vonatkozik ránk is. 
Hogyan fogod megélni a mai napot? Talán eszel, nevetsz, élvezed a hétvégét. Van-e benned várakozó reménység is? Ott, annak a kertnek az új sírjában pihent az egész világ reménysége.
Adj hálát ma azért, hogy Aki életét adta érted, mert szeretett téged, győzött a halál és a pokol felett. Hagyd, hogy a szíved hangolódjon a holnapra, a feltámadás emlék ünnepére. Ebben a kertben ott van a feltámadás reménysége is.


IMA: Csodák Istene, a szívünk szomorú és reménykedő egy időben. Bocsásd meg rövidlátásunkat és segíts minket örömmel ünnepelni a feltámadás reménységét, amely a Jézus Krisztusban vetett hit által mienk is lett. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...