2022. április 3., vasárnap

Teljes odaszánás

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból.                                     Jelenések könyve 3. fejezet 15-16. versek



Isten figyelmezteti a Laodíczea városában levő gyülekezetet, mert sem nem hideg, sem nem forró állapotban volt a szíve állapotát tekintve.
Kettős állapot ez. Isten nem teljesen közömbös a számodra, de nem is akarod teljes szívvel követni Őt. Ugyanígy vagy azokkal a dolgokkal, amiket az Isten gyűlöl, megvet ebben a világban. Nem akarsz teljesen a kívánságaidnak, önzésednek élni, de nem akarsz teljesen Istennek odaszánt életet sem. Egyik lábbal a mennyben, a másikkal a pokolban. Egyik lábbal a gyülekezetben, a másik lábbal pedig igyekszel lépést tartani az evilági elvárásokkal.
Isten kimondja az ítéletet: „Ha nem változik ez a gyülekezet, akkor Isten végleg lemond róla.”
Nem az a döntő, hogy te vagy mások mit gondolnak rólad, hanem az a döntő, hogy az Isten milyennek lát téged.
Gondolhatod azt, hogy veled minden rendben van, mindened megvan, ha közben lelki értelemben: szegénységben, vakságban élsz.
Lelki szegény az, aki nem érti az Isten örömhírét, tervét. Lelkileg vak az, aki nem látja a saját maga lelki állapotát. Lelkileg mezítelen az, aki nem Krisztus igazságának fehér ruhájába van öltözve.
Meg kell bánnod az Isten iránti közömbösségedet és könyörögj, hogy Isten újra gyújtsa lángra benned az igazi szeretet és odaszánás tüzét.
Isten szeretne igazi közösségben lenni veled, szeretne lelkileg gazdaggá tenni, szeretne olyan lelki bölcsességgel megajándékozni téged, amelyik felülmúl minden emberi okoskodást.
Isten szeretné neked ajándékozni Krisztus szentségét, igazságát, hogy igaznak láthasson téged.
A kétszínű kereszténységhez nem kell nagy erőfeszítés. Mások valós szükségleteit figyelmen kívül hagyhatod, Isten ügyét tekintve közömbös és tétlen maradsz akkor is, ha amúgy a saját dolgaidat tekintve nagyon is tevékeny vagy.
A kétszínű keresztény végül teljesen azonosul a világgal és nem érti, de nem is érdekli, hogy ennek milyen súlyos hatása van a lelkére.
Ilyenkor az Isten fegyelmez, hogy felébredj és visszatérj az igazán odaszánt élethez. Ne érd be kevesebbel! Válaszd ma a teljes odaszánást, amíg nem késő.


IMA: Istenem, kérlek gyújtsd meg szívemben a Te szent tüzedet, hogy igazán éghessek Érted. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...