2022. április 4., hétfő

Töltődj fel naponta

Arra kérem az Atyát, hogy dicsőséges gazdagsága szerint és a Szent Szellem által erősítse meg a belső embert bennetek, hogy a Krisztusban való hitetek által ő lakjon a szívetekben. Kérem, hogy mélyen belegyökerezzetek az isteni szeretetbe, és egész életetek erre épüljön. Hogy ilyen módon képesek legyetek Isten egész népével együtt megérteni, milyen széles, mennyire hosszú, milyen magas és mennyire mély a Krisztus szeretete. Ezt emberi értelemmel fel sem lehet fogni. Én mégis azért imádkozom, hogy tapasztaljátok meg szeretetét, és hogy Isten maga töltsön be titeket teljesen. A bennünk működő ereje által Isten mérhetetlenül többet tud tenni, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni.  Efézusiakhoz írt levél 3. fejezet 16-21. versek



Ha túl sokat adsz huzamosabb ideig, akkor egy idő után azt tapasztalhatod, hogy te magad „megüresedsz”.
Akár időt adsz, akár valamilyen adottságodat igyekszel hasznosítani, ha nem szánsz megfelelő időt a pihenésre, akkor ki fogsz merülni.
Ezért fontos naponta a lelkedet „töltőre tenni”. Naponta kérd, hogy az Isten újra töltsön meg az Ő Lelkének erejével. Ha ezt nem gyakorlod, hamarosan nem lesz mit továbbadnod, mert a saját életed is üres lesz.
Képzeld el, hogy egy luxusautóban ülsz és meg akarsz tenni vele 100 kilométert úgy, hogy voltaképp csak 50 km-re elegendő üzemanyagod van. Ha nem töltöd fel az üzemanyag tankodat, akkor nem fogsz vele célba érni.
Tölts minőségi időt Istennel és a Bibliával. Ez frissítő, erősítő, töltő hatással lesz rád. Tudom, hogy nehéz lehet a nyüzsgő hétköznapokban időt találnod erre, de létfontosságú ez a számodra.
Nekem is, neked is szükségünk van testi és lelki feltöltődésre is.


IMA: Istenem, hozzád imádkozom, hogy üdíts, tölts fel lelkileg. Szeretnék időt szánni naponta a töltekezésre, hogy ne üresedjen ki életem. Krisztus nevében segíts erre, Ámen.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...