2022. április 5., kedd

A maradandó szépség forrása

Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése, hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt. Egykor a szent asszonyok is, akik az Istenben reménykedtek, így díszítették magukat... Péter első levele 3. fejezet 3-5. versek



Azzal ellentétben, amit a mai társadalom sugároz felénk, a szépség valódi forrása belülről, a lelkedből, jellemedből fakad. Talán te is megszoktad, hogy olyan hírverésekkel bombáznak, amelyek középpontjában a tested szebbé tétele áll. Rejtsd el vagy tüntesd el a kisebb-nagyobb ráncaidat, fesd meg a hajad, hogy vonzóbb, divatosabb lehess, rejtsd el arcodat smink mögé és áldozz olyan ruhákra, ékszerekre, amelyek hatására sokkal előnyösebben fogsz kinézni.
Ezek a dolgok önmagukban nem helytelenek, de nagyot tévedsz, ha úgy gondolod, hogy ezek nélkül nem lehetsz szép vagy vonzó. Ha nagyobb hangsúlyt fektetsz a tested szépítésére, mint a lelked szépítésére, akkor előfordulhat, hogy problémák vannak a lelkeddel.
Az igazi szépség a lelkedben van. Egy csinos arc, tökéletes testalkat és a hozzátartozó kiegészítők semmit sem jelenteken az örökkévalóság fényében.
Egy nő szeretne szép lenni, és ezzel nincs semmi gond. A lényeg az, hogy nagyobb hangsúlyt fektess a lelked szépségének ápolására, mint a testedére.
A lelkedet, jellemedet egyedül a Szentlélek tudja széppé tenni. Ha a benső világod rendben van, az sugározni fog belőled és nem lesz szükséged a legdrágább krémekre, kiegészítőkre, hogy felfigyeljenek rád.
Lehetsz akármennyire vonzó külsőleg, a szépséged napról-napra fakul. A belülről fakadó szépség sugárzik és az évek multával nem fakul, hanem egyre szebben ragyog.

IMA: Istenem, szeretnék a Te örökkévaló szépségednek hordozója lenni. Szeretnék jobban törődni a bensőmmel, mint a külsőmmel. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...