2022. április 6., szerda

Meg van írva!

Akkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: "Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré. Ő így válaszolt: "Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." Máté evangéliuma 4. fejezet 3-4. vers



Gyakran előfordul, hogy a gonosz akkor jön téged kísérteni, amikor életed sivatagába érkeztél. Ekkor megkeresi a leggyengébb pontodat és ott fog kísérteni, próbára tenni téged.
Ezért nagyon fontos, hogy ismerd az Isten írott szavát és ilyenkor megfelelően használd azt a gonosz támadásaival szemben: „Meg van írva.”
A Sátán is használta a Szentírást, de kiragadta azt a szövegkörnyezetéből és szándékosan helytelenül értelmezte.
Fontos, hogy ismerd a teljes Szentírást, hogy jól értelmezd és forgasd azt. Csakis így győzhetsz az ördög minden ravaszságával szemben.
A fenti történetben a Sátán Krisztus testi éhségét igyekezett kihasználni és ezen keresztül kísérteni Őt. Másodszor megint csak testi kívánságokat próbál éleszteni Krisztusban azáltal, hogy az egész világ csillogását, dicsőségét és gazdagságát kínálja fel, ha Krisztus behódol előtte.
Ezt a támadást is a Szentírás idézésével veri vissza Krisztus. Talán te is voltál úgy, hogy sebezhetővé váltál életed bizonyos területein és éppen ezért úgy érezted jogos, hogy engedtél a gonosznak. Ez hiba. Ismerd meg jól a Szentírást, és meg fogod ismerni Isten igazi jellemét valamint azt, hogy ki is vagy te Jézus Krisztus által?

Vigyázz a szívedre és az elmédre, mert a gonosz kifinomult módszerekkel akar ma is megtéveszteni. Mesterien álcázza hazugságait, hogy letéríthessen a helyes útról. Nem engedheted, hogy megvesse a lábát életedben. Szánd rá magad arra, hogy naponta imádságos szívvel olvasod a Bibliát, hogy megismerd azt. A Szentlélek, a Szentírás által tud téged győztesen kivezetni a kísértésekből.

IMA: Istenem, segíts nekem, hogy a Szentírás által felismerjem és legyőzzem a Sátán gonosz kísértéseit. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...