2022. május 5., csütörtök

A nyelv hatalma

Mert sokat vétkezünk mindnyájan: de ha valaki beszédében nem vétkezik, az tökéletes ember, meg tudja fékezni az egész testét. Jakab levele 3. fejezet 2. vers



A nyelv sok kárt okozhat. Tönkre tehet igazi barátságokat, félreértéseket szülhet és falakat építhet még a testvérek közé is.

Minden ember mondott már élete során bántó dolgokat. Vannak olyan szavak, amiket jobb, ha nem mondunk ki sosem, de olyan szavak is vannak, amelyeket, ha nem mondunk ki, akkor vétkezünk.

Azt figyeltem meg, hogy akik mély sebeket képesek okozni szavaikkal, gyakran nagyon érzékenyek és töredékét sem bírnák el azoknak a sérelmeknek, amelyeket ők okoznak másoknak.

Egy lelki sebet pillanatok alatt okozhatsz, de annak gyógyulása hosszú időt vesz igénybe. Olyan embereket is ismerek, akik annyira mélyen megsebződnek, hogy évtizedek óta cipelik sebeiket és csak Isten tudja, hogy meggyógyulnak-e azokból valaha?

Egyetlen megoldás lelki sebeid biztos gyógyulására, ha teljesen átadod életed Jézus Krisztusnak. Őt azért sebezték meg, hogy az Ő sebei által meggyógyulhassanak lelki sebeid.

Sok sérelmet nagyon mélyre eltemethetsz, de Isten felszínre tudja hozni, meg tudja gyógyítani. Fájdalmas folyamat lehet, de szükséges, hogy megszabadulj az ártó, gyűlölet teljes szavak hatásától.

Talán neked is fáj, hogy negatív vagy sértő szavakat mondtak rólad, Isten meg tud gyógyítani. Isten az Ő szeretetét helyezheti a szívedbe még azokkal szemben is, akik megsebeztek téged.

Elmélkedj sérelmeid helyett az Isten Szaván, hogy meggyökerezz abban, amit Ő gondol rólad.


IMA: Istenem, gyógyíts meg engem az ártó szavak negatív hatásaitól. A Te szereteted vegye át a lelki sebek helyét, hogy építően beszéljek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...