2022. május 11., szerda

Az Isten szeretete

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.                                                          Korintusiakhoz írt első levél 13. fejezet 4, 6. versek



Nincs semmi ebben a mulandó világban, amit az Isten szeretetéhez hasonlíthatnánk. Az Isten szeretete teljesen őszinte, és feltétel nélküli.
Teljesen mindegy, hogy mennyire tehetséges vagy, emberi mércével milyen nagy dolgokat tettél, teszel vagy tenni fogsz, ha hiányzik az életedből az Isten igazi szeretete.
Isten szemszögéből annak van értelme életedben, ami ebből a szeretetből fakad. Az Isten szeretete sok mindent elvisel, de nem azért, mert gyáva vagy gyenge, hanem azért, mert így döntött. Elég erős ehhez. Az Isten szeretete nem örül a hamisságnak éppen azért, mert nem gyenge és nem is gyáva.
Az ember sokszor megalkuszik a hamissággal saját életét és környezetét illetően is. Nem azért, mert erős, hanem éppen azért mert gyenge és gyáva.
Mire vágysz? Arra, hogy nagy adottságokra tegyél szert, vagy arra, hogy ezzel a szeretettel teljen meg csordultig életed? A lelked biztosan erre a szeretetre vágyik. A lelked üzemanyaga ez a szeretet.
Engedd, hogy Isten szeretete meggyógyítsa lelki sebeidet, helyreállítson, megváltoztasson, megújítson és átformáljon téged. Ideje Isten szeretetébe öltöztetni életedet.


IMA: Istenem, a Te szereteteddel tölts be minden ürességet életemben, hogy ne az eredményeket, sikert üldözzem, hanem a Te szeretetedet tükrözzem vissza másoknak is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...